Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 13/3/2013

10:00 13/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, η απάτη των «ψεύτικων ατυχημάτων» για είσπραξη από τις ασφάλειες, οι επικείμενες «εκλογές» στον λεγόμενο δήμο κατεχόμενης Λευκωσίας και η απάτη Τ/κ ο οποίος αφού πώλησε ακίνητη περιουσία έγινε καπνός με τα λεφτά των «ιδιοκτητών», είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Με τίτλο «Ο Μπουλούτ έγινε καπνός», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αναφέρει ότι ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μπουλούτ», Τεμέλ Μπουλούτ αφού κατάφερε να πωλήσει ακίνητα και σπίτια σε πολίτες και να πάρει

τα λεφτά του «έγινε καπνός». Η εφημερίδα γράφει ότι εδώ και πολύ διάστημα με δημοσιεύματά της προσπάθησε να προειδοποιήσει τους πολίτες ότι πρόκειται για εταιρεία – φάντασμα και ότι οι χαμηλές τιμές που διαφήμιζε ότι θα πωλήσει τα ακίνητα ήταν κοροϊδία. Ακόμα αναφέρεται στην καταδίκη σε οκτώ μήνες φυλάκισης της Υπουργού Ενέργειας της Βρετανίας λόγω τροχαίας παράβασης και γράφει ότι καταγγελία επί του ιδίου αδικήματος εναντίον του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν διαγράφηκε από τις κατοχικές αρχές. Επίσης γράφει ότι, συνεχίζονται οι καταγγελίες για κλοπή ειδών οικοδομής από ανεγειρόμενες κατοικίες και κτίρια τα οποία μεταφέρονται στο εξωτερικό για να πωληθούν.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μεγάλη απάτη» αναφέρεται στη απάτη Τ/κ σε χωριά της κατεχόμενης Κερύνειας κατά την οποία με ψεύτικα ατυχήματα ζητούσαν αποζημιώσεις από τις ασφάλειες. Για την υπόθεση οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν και τον «αστυνομικό» ο οποίος κλήθηκε κατά τα ατυχήματα και ετοίμασε τις εκθέσεις γεγονότων των ατυχημάτων προβάλλοντας ψευδείς στοιχεία και περιστατικά. Ακόμα αναφέρεται στο Καρναβάλι της Λεμεσού και γράφει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άρχισαν οι εορτασμοί για το καρναβάλι με κορύφωση την παρέλαση της 17ης Μαρτίου ενώ γράφει ότι πολλοί είναι οι Τ/κ που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε διάφορες ομάδες που θα παρελάσουν. Γράφει ακόμα ότι, άρχισε για τα καλά η «προεκλογική εκστρατεία» για την λεγόμενη δημαρχία της κατεχόμενης Λευκωσίας που θα γίνει στις 7 Απριλίου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη ληστεία» αναφέρει ότι στην «αστυνομική διεύθυνση» λεγόμενοι αστυνομικοί διέπραξαν σε συνεργασία με πολίτες απάτες με ψεύτικα ατυχήματα και μετά από τα αιτήματα στις ασφάλειες μοιράζονταν τα κέρδη. Ακόμα γράφει ότι, οι μοτοποδηλάτες στα κατεχόμενα οδηγούν απερίσκεπτα θέτοντας τον εαυτό τους αλλά και τους πεζούς σε κίνδυνο ενώ συνεχώς παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι, για τις «εκλογές» για την λεγόμενη δημαρχία στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας ακόμα 556 άτομα εγγράφηκαν στους «εκλογικούς καταλόγους».

Με τίτλο «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), γράφει ότι ένας «αστυνομικός» και πέντε Τ/κ συνελήφθησαν για απάτη για τροχαία ατυχήματα και είσπραξη από ασφάλειες με ψευδή στοιχεία. Η εφημερίδα γράφει ότι, στα κατεχόμενα καθημερινά ανακαλύπτονται όλο και νέα «πρωτόγνωρα» περιστατικά απάτης και ένα από αυτά είναι και η απάτη με τις ασφάλειες. Ακόμα γράφει ότι σε δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα της ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς είπε ότι αναμένει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να κρατήσει την θετική στάση του στο Κυπριακό όπως και την περίοδο με το σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι η λύση δεν είναι όνειρο και μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα σε απάτη με παράνομη εισαγωγή στα κατεχόμενα τσιγάρων με τις κατοχικές αρχές να αναζητούν τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο ηλεκτρισμός καίει τους πολίτες» αναφέρεται στις εξωφρενικά ψηλές τιμές πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα και γράφει ότι σε έρευνα της εφημερίδας, το Βέλγιο είναι πρώτο με τα κατεχόμενα να βρίσκονται στην 6η θέση με την πώληση της ακριβότερης ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα γράφει ότι, η «προεκλογική» εκστρατεία για την λεγόμενη δημαρχία στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας με την ανάρτηση πανό, τις «προεκλογικές» εκδηλώσεις των υποψηφίων και τις διαφημίσεις άρχισε χθες και θα κορυφωθεί μέχρι την ερχόμενη βδομάδα αφού οι «εκλογές» θα πραγματοποιηθούν στις 7 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα