Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 9/1/2012

09:06 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους δυο ηγέτες και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, οι διεργασίες ενόψει της επικειμένης συνάντησης στο Green Tree για το Κυπριακό, το δείπνο που παρέθεσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στη Λεμεσό, και οι εξελίξεις όσον αφορά

στο φυσικό αέριο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο «Τους έπιασε στον ύπνο» αναφέρεται στην επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους δύο ηγέτες και γράφει ότι ο Μπάν Κι-Μουν αιφνιδίασε τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τις πολιτικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ΓΓ του ΟΗΕ με την επιστολή του λίγες μέρες πριν το Green Tree 2, καθιστά σαφές ότι η τριμερής της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί το «τέλος του παιχνιδιού». Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέθεσε χθες δείπνο στον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στην οικία του στη Λεμεσό.

”Η Σημερινή”, υπό τον κύριο τίτλο «Σφίγγει τον κλοιό ο Γενικός Γραμματέας», γράφει ότι τον κλοιό της επίτευξης προόδου στο Κυπριακό, με χρονικό ορόσημο την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία σφίγγει ο Μπάν Κι Μουν και πως η επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ ”άναψε φωτιές στο εσωτερικό”. Γράφει, επίσης, ότι διυπουργική επιτροπή, παρουσία της ομάδας των εμπειρογνωμόνων, για καθορισμό οδικού χάρτη στο θέμα του φυσικού αερίου συνέρχεται σήμερα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα διαβουλεύσεων.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον κύριο τίτλο «Κρυφτούλι ΟΗΕ με ιδέες», γράφει ότι τα προκαταρκτικά έγγραφα με τις κωδικοποιημένες θέσεις του Προέδρου Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη, που έχουν στα χέρια τους τα ΗΕ, θα αποτελέσουν όχημα για να σπάσει το αδιέξοδο στη διαδικασία. Γράφει, επίσης, ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χάνονται καθημερινώς από ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου που συμμετέχουν σε «διαγωνισμούς» που υπόσχονται πλούσια δώρα, αλλά το μόνο που κερδίζουν είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί των κινητών τους.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο «Προτροπές προς τ/κ πλευρά» γράφει ότι ο ΓΓ των ΗΕ με την επιστολή του στρέφεται περισσότερο προς την τ/κ πλευρά σε σχέση με την υπαναχώρηση της από τη συμφωνία για συζήτηση των κεφαλαίων του περιουσιακού, της ιθαγένειας και του εδαφικού. Γράφει, επίσης, ότι το μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρχει ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας, έστειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα