Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 30/3/2012

08:12 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό και το ενδεχόμενο σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης, οι διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ και η απεργία του προσωπικού, η επίθεση μαθητών εναντίον Ελληνοπόντιου συμμαθητή τους, η επίθεση εναντίον φιλάθλων της Ομόνοιας, και το οικολογικό πρόγραμμα που ακολουθούν ξενοδοχεία στην Κύπρο,

είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Κορώνα γράμματα για διεθνή διάσκεψη”, γράφει ότι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και την παραμικρή αχτίδα προόδου στο περιουσιακό είναι διατεθειμένος να επιστρατεύσει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ προκειμένου να εισηγηθεί τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης. Γράφει, επίσης, ότι στο μεγάλο κόλπο με τη βενζίνη φέρεται να εμπλέκεται και Ρώσος, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία. Επίσης, γράφει ότι η ΕΕ ζητά ενημέρωση για το σχέδιο βιωσιμότητας των Κυπριακών Αερογραμμών ενόψει της ενίσχυσης της εταιρείας από την Κυβέρνηση.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Τον παραμόρφωσαν”, γράφει ότι, για ασήμαντη αφορμή, δύο 15χρονοι μαθητές του Γυμνασίου Πολεμίου επιτέθηκαν σε 14χρονο Ελληνοπόντιο συμμαθητή τους και με σιδερογροθιά του διέλυσαν το πρόσωπο. Γράφει, επίσης, ότι απογοητευτική ως προς τις πιθανότητες επίτευξης προόδου ήταν και η χθεσινή διαπραγματευτική ημέρα ανάμεσα στον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Ντερβίς Ερογλου, οι οποίοι αποχώρησαν από τις συνομιλίες, αφήνοντας τους συμβούλους τους να συνεχίσουν τη συζήτηση για το περιουσιακό. Επίσης, γράφει ότι άφαντος παραμένει ο ρωσικής καταγωγής πρώην διευθυντής της εταιρείας Lukoil, που φαίνεται να είναι στενός συνεργάτης 60χρονου που φέρεται ως ο ιθύνων νους της κομπίνας με τη βενζίνη.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Δεν ρισκάρουν τα Ην. Εθνη”, γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν είναι έτοιμα να ρισκάρουν, συγκαλώντας αυτήν την περίοδο διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, αλλά δεν θα κλείσουν το παράθυρο στην προοπτική αυτή. Γράφει, επίσης, ότι άνω κάτω είναι η ηγετική πυραμίδα της Αστυνομίας με αφορμή τις πρόσφατες προαγωγές και τις αξιολογήσεις τριών ανώτερων αστυνόμων, και ότι ένας αξιωματικός έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, ενώ τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές έχουν θέσει τις μεταθέσεις τους στη διάθεση του Αρχηγού. Επίσης, γράφει ότι το Τμήμα Δασών απάντησε στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ότι η υλοτόμηση δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία είναι δικαιολογημένη.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Απόπειρα να κλείσουν το ΡΙΚ”, γράφει ότι έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ διεξήχθησαν χθες στη Βουλή, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να καταθέτει τροποποίηση για περικοπές των δύο τρίτων των κονδυλίων του προϋπολογισμού του ΡΙΚ. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση για υπογραφή του συμβολαίου της ΔΕΑ και του Ινστιτούτου Γενετικής, για να

Keywords
Τυχαία Θέματα