Επίσκεψη εργασίας του Καναδού ΥΠΕΞ στην Κύπρο

19:47 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά John Baird πραγματοποιεί την Πέμπτη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της περιοχής.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει «το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, θέματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της από την Κύπρο, οι εξελίξεις

στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Γειτονία, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων του Υπουργού Εξωτερικών».

Ο κ. Baird θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του θα υπογραφεί Συμφωνία Τεχνικών Διευθετήσεων μεταξύ των δύο κρατών για θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Καναδός Υπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του αποσπάσματος του Καναδά που συμμετέχει στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Επίσης, θα προσφωνήσει τη σύνοδο του Κυπρο-Καναδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. Ακολούθως θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ).

Ο κ. Baird θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 5 Απριλίου.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα