Επαφές Οικολόγων στις Βρυξέλλες για οικονομική στήριξη της Κύπρου

18:31 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Επαφές Οικολόγων στις Βρυξέλλες για οικονομική στήριξη της Κύπρου από το onlycy.com.

Ιδιαίτερες επαφές με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος είχε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος ομίλησε

επίσης στη συνάντηση των Ευρωπαίων Πράσινων από τα Εθνικά Κοινοβούλια και την Ευρωβουλή για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την ανάγκη να εκφρασθεί αλληλεγγύη και στήριξη από την Ευρώπη.

Για τον ίδιο στόχο, το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών ετοιμάζει επείγουσα αποστολή και στη Γερμανία, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο κ. Περδίκης συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, στο περιθώριο του οποίου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους κοινοβουλίων ευρωπαϊκών χωρών.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσημη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο Οικονομικών, Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ Περδίκης είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων Ευρωβουλευτών Ρεμπέκα Χαρμς, τον Συμπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Ράινχαρντ Μπιουτικόφερ και τη Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Ζακλίν Κράμερ.

Επίσης, στο πλαίσιο των επαφών της αντιπροσωπείας της Βουλής, έγινε επαφή με τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλίων Αυστρίας και Γερμανίας, των οποίων επικεφαλής ήσαν οι Πράσινοι Βουλευτές Μπρούνο Ρόσμαν και Τομπίας Λίντερ.

“Η γενική εικόνα σε σχέση με τους Πράσινους”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “είναι ότι διαφοροποιούνται από τη θέση ορισμένων Γερμανών πολιτικών (όπως του Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) για τη σημασία της στήριξης και της Κύπρου”.

“Τάσσονται από πολιτική θέση γενικά υπέρ της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης” και, “ως εκ τούτου, παρά τις επιφυλάξεις και τις προϋποθέσεις που θέτουν σε σχέση με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θεωρούν αναγκαία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη την στήριξη της Κύπρου”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

The post Επαφές Οικολόγων στις Βρυξέλλες για οικονομική στήριξη της Κύπρου appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα