Ελένη Ερήμου: «Γιατί δεν παντρεύτηκα»

13:06 23/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Θα της ταίριαζε ίσως αυτό που είχε πει ο Hitchcock για την Grace Kelly “ένα ηφαίστειο σκεπασμένο με χιόνια – όλο φωτιά, κάτω από τον πάγο» Καλλονή, ξανθιά, μια στάλα απόμακρη, μέγα ερωτικό σύμβολο πίσω στα ‘70’s και στα ‘80’s, η Ελένη Ερήμου ομολογεί, πως αγάπησε, μόχθησε, πόνεσε πολύ, πως όλη της η ζωή άναψε και κάηκε μέσα σε πάθη έντονα. Και δεν μετανιώνει γι’αυτό.

Πόσο ρόλο έπαιξε στην καριέρα σας το ότι είστε μια πολύ ωραία γυναίκα;

Μη γελιόμαστε, η ομορφιά είναι διαβατήριο. Ακόμα και τώρα όταν διαλέγω

ηθοποιούς για το θέατρο μετράω την ομορφιά. Και στην ζωή μου παίζει σημαντικό ρόλο. Μ’ αρέσουν οι ωραίοι άνθρωποι ψυχικά και γενικότερα το ωραίο.

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σας συμπρωταγωνιστής;

Χωρίς σκέψη θα πω πως ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι ένας θρύλος για μένα.

Πως ήταν, γενικά, η σχέση σας με τους άνδρες;

Τους αγαπάω τους άνδρες. Έχω αγαπήσει, έχω αγαπηθεί, το θέμα «αρσενικό» έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Είμαι σχεδόν ανύπαρκτη όταν δεν είμαι ερωτευμένη ή όταν δεν αγαπάω.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν παντρευτήκατε ;

Το ότι δεν παντρεύτηκα, δεν σημαίνει ότι είμαι εναντίον του γάμου. Όταν ήμουν μικρή έβλεπα τον γάμο ως κάτι πολύ σημαντικό και είχα πει ότι θα έκανα οικογένεια μόνο στην περίπτωση που ήμουν σίγουρη πως με τον άνδρα μου θα ζούσα όλη μου την ζωή. Δεν ήθελα να παντρευτώ και να χωρίσω. Έτσι λοιπόν, ερωτευόμουν, ζούσα το όνειρο, απογειωνόμουν και όταν προσγειωνόμουν, χάνονταν όλα. Βλέποντας λοιπόν πως γι αυτόν τον άνθρωπο που έλεγα ότι θα πέθαινα, θα πέθαινα τελικά, κι αφού καταλάβαινα πως αυτό μπορεί να μου συμβαίνει τακτικά, είπα στον εαυτό μου «δεν κάνεις για γάμο». Δεν ήθελα να κάνω παιδιά εκτός γάμου που θα τα μεγάλωνε η μαμά μου.

Αλήθεια, πόσες προτάσεις γάμου έχετε δεχτεί;

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τις μετρήσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε όλη μου την ζωή πέρασα καλά, ζούσα αυτό που είχα. Πολλές φορές, η ζωή παίζει το δικό της παιχνίδι. Έφτασα πολλές φορές στο «τσακ» να παντρευτώ αλλά κάτι γινόταν και δεν έφτανα στα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι πολύ περίεργο αλλά έτσι γινόταν.

Είστε πάντα όμορφη – οι άντρες εξακολουθούν να σας φλερτάρουν ;

Ακούω πάρα πολύ συχνά γυναίκες στο θέατρο να μου λένε: «κυρία Ερήμου, είστε η αδυναμία του άνδρα μου» ή άνδρες που εξομολογούνται πως υπήρξαν ερωτευμένοι μαζί μου. Η αλήθεια είναι ότι συνεχίζω να εισπράττω έναν θαυμασμό που δεν είναι μόνο προς την δουλειά μου αλλά και προς εμένα, ως την γυναίκα.

Και οι μικρο-ρυτίδες στον καθρέφτη σας; Είναι ένα πλήγμα για τη ματαιοδοξία σας ;

Δεν μπορώ να πω πως χαίρομαι βλέποντας τις ρυτίδες. Δεν είναι ό, τι καλύτερο, ωστόσο πάντα υπάρχει μια δεύτερη σκέψη, μια φωνή μέσα μου που λέει, «Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά, περπατάω, δουλεύω, μπορώ και χαίρομαι την ζωή». Σημασία έχει να μην ρυτιδιάσω μέσα μου.

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννακόπουλος ελένη ερήμου, eleni erimou
Τυχαία Θέματα