Εκδήλωση ΝΔ για την ΕΟΚΑ στην Αθήνα

08:22 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση με θέμα «Ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και οι διαμορφωθείσες μέχρι σήμερα εξελίξεις» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, η Γραμματεία Οργανωτικού και ο Τομέας Κυπριακού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συγκροτήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, όπως γνωστοποίησε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του, Ομηρος Παπασσάβας. Στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι να ενισχύσει τους δεσμούς

και την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στην κυπριακή παροικία στην Ελλάδα και στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απυήθηναν ο τέως Υπουργός και Βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, βουλευτής Β’ Αθήνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι ώρες είναι δύσκολες και επικίνδυνες, καθώς συνήθως όταν η Ελλάδα είναι αδύναμη συμβαίνουν πολλά. Δήλωσε, όμως, διαβεβαιώνοντας ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες, όση φτώχεια και αν υπάρχει, η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να υποστείλει τη σημαία της πατρίδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός, εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σαν αυτές για τον αγώνα της ΕΟΚΑ για ελευθερία και αξιοπρέπεια λειτουργούν πολύ θετικά γιατί δημιουργούν συναισθήματα ανάτασης και υπενθυμίζουν την αξία του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

«Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον», δήλωσε. Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ύπαρξης αρχών και αξιών, γιατί η ευημερία από μόνη της, ακόμη και όταν επιτευχθεί δεν είναι απαραίτητο ότι οδηγεί στις σωστές επιλογές εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας και ενόψει των εκλογών να παραμείνει πιστή σε αυτές τις αρχές και όσον αφορά στον κυπριακό ελληνισμό.

Ομιλίες στην εκδήλωση εκφώνησαν ο Ιωάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, και ο Γιαννάκης Μάτσης, πρώην Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. και ευρωβουλευτής.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην πορεία της κυπριακής υπόθεσης μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι κάθε νεκρός Κύπριος αγωνιστής αποτελεί από μόνος του ιστορία πίστης, θάρρους και ελευθερίας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η πολιτική επιλογή της βρετανικής κατοχής να εμπλέξει τους Τουρκοκυπρίους και πολύ περισσότερο την Τουρκία στην προσπάθεια αντιμετώπισης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ άνοιξε την κερκόπορτα για όσα ακολούθησαν και κατέληξαν στην εισβολή του Αττίλα και στην κατοχή.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο το Κυπριακό, ιδιαίτερα, όπως είπε, στην παρούσα φάση που έχει ανακαλυφθεί και ο πλούτος των υδρογονανθράκων που υπάρχει στην κυπριακή ΑΟΖ. «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση»,, κατέληξε, «αν οι περισσότεροι από τους 200.000 πρόσφυγες δεν μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους, αν τα μνημεία του πολιτισμο

Keywords
Τυχαία Θέματα