Ειρήνη, εύχεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας

12:26 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το φως της αγάπης και της ελπίδας που σκορπίζει παντού το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ας ευχηθούμε να μπορέσει να διαλύσει το σκοτάδι του μίσους και του πολέμου και να φέρει στη γη την πολυπόθητη ειρήνη, αναφέρει σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

«Μια ειρήνη που θα επανενώσει την πατρίδα μας και θα ανοίξει

το δρόμο της λύτρωσης, της επιστροφής και της ειρηνικής συνύπαρξης. Οφείλουμε να ενδυναμώσουμε μέσα μας την πίστη και την ελπίδα για τη δικαίωση της μαρτυρικής μας πατρίδας», προσθέτει.

Ο κ. Κενεβέζος αναφέρει, επίσης, ότι το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας «αγκαλιάζει και φέτος τη γη μας και σκορπίζει χαρά και συγκίνηση στις καρδιές όλων των ανθρώπων».

«Είναι ένα μήνυμα πάντοτε επίκαιρο και αληθινό, που απευθύνεται σε όλους όσοι μπορούν να μοιράζονται τον ανθρώπινο πόνο και να νοιάζονται πραγματικά για τον συνάνθρωπό τους. Μαζί με το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, η γέννηση του Χριστού φέρνει στους ανθρώπους και το μήνυμα της ειρήνης, το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο. «Το επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία», που έψαλλαν οι άγγελοι τη νύκτα της γέννησης πάνω από τη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, εξακολουθεί να παραμένει ένα όραμα άπιαστο και ανεκπλήρωτο για πολλές ακόμα περιοχές του πλανήτη μας. Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, θα δούμε ακόμα συνανθρώπους μας να υποφέρουν από τη φτώχεια και την πείνα», προσθέτει.
Αναφέρει, παράλληλα, ότι στην Κύπρο, για 39η χρονιά, «χιλιάδες συμπατριώτες μας γιορτάζουν τη γέννηση του Θεανθρώπου στην προσφυγιά, μακριά από τα κατεχόμενα χωριά και τις πόλεις τους, που βρίσκονται ακόμα κάτω από την μπότα του τουρκικού Αττίλα».

«Συνεχίζεται ακόμα το δράμα των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων μας, ενώ η πατρίδα μας εξακολουθεί να είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης της οποίας τα εδάφη κατέχονται από μια άλλη χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι γιορτάζοντας τα φετινά Χριστούγεννα, «αντλούμε θάρρος, πίστη, ελπίδα και δύναμη από τα μηνύματα της γέννησης του Χριστού και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

«Ας γιορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου ανοίγοντας τις καρδιές μας στην αγάπη και την καλοσύνη, που τόση ανάγκη έχουν οι συνάνθρωποί μας που υποφέρουν και πονούν. Ας πράξουμε στο ακέραιο το δικό μας καθήκον ως χριστιανοί και ως άνθρωποι, προσφέροντας αυτές τις μέρες απλόχερα στα μικρά παιδιά και σε όλους όσοι πάσχουν και δυσπραγούν», καταλήγει ο κ. Κενεβέζος, στο μήνυμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα