Εικασίες κατά τον Ναμί οι πληροφορίες για συζήτηση Βαρωσίων στις επαφές Ρούμπιν

17:43 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εικασίες, είναι κατά τον Οζντίλ Ναμί οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις ε/κ εφημερίδες για συζήτηση του θέματος των Βαρωσίων κατά τις επαφές που θα έχει στο νησί ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ, Έρικ Ρούμπιν.

Σε δηλώσεις του στην Κίπρις, ο «υπουργός» εξωτερικών είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με τα Βαρώσια στην ατζέντα τους, προσθέτοντας ότι τα Βαρώσια είναι μέρος μιας συνολικής λύσης.

Η Κίπρις υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο Τ/κ διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι είχε πει ότι το θέμα των Βαρωσίων

θα μπορούσε να έρθει στο τραπέζι των συνομιλιών, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης . Ωστόσο, προστίθεται, πηγές προσκείμενες στο «προεδρικό» δεν έχουν επιβεβαιώσει κατά πόσον το θέμα θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Ρούμπιν στην Κύπρο και τη συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο «δήμαρχος», Οκτάι Καγιάλπ, δήλωσε πως ακόμα και σήμερα να άνοιγαν τα Βαρώσια, θα χρειαζόταν μια περίοδος πέντε χρόνων για να μπορέσει η περιοχή να γίνει κατοικήσιμη, θεωρώντας ως εκ τούτου θετικό να γίνουν πριν την λύση οικονομικοτεχνικές μελέτες. Το σημαντικό είναι μια ολοκληρωμένη λύση και να μην δοθεί σημασία σε κανένα επιχείρημα που θα αναβάλει, καθυστερεί ή αποτρέπει την ολοκληρωμένη λύση, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα