Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για πιθανή απολογία του Ισραήλ για το Μαβί Μαρμαρά

18:42 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Oι τουρκικές εφημερίδες «Χουριέτ» και «Ζαμάν» διερωτούνται σήμερα αν το Ισραήλ προσανατολίζεται στο να απολογηθεί προς την Τουρκία για την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει απολογία για το Μαβί Μαρμαρά με την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε στην απολογία των ΗΠΑ προς το Πακιστάν για τον κατά λάθος βομβαρδισμό στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν τον περασμένο Νοέμβριο που στοίχισε την ζωή

σε 24 Πακιστανούς στρατιώτες.

Η «Χουριέτ» συνδέει τη δήλωση Λίμπερμαν με την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού της CIA David Petraeus στην Κωνσταντινούπολη και γράφει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί στην Άγκυρα πως οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στο Ισραήλ για τον τερματισμό της κρίσης με την Τουρκία.

Και η «Σαμπάχ» όμως γράφει ότι οι ΗΠΑ μεσολαβούν για τον τερματισμό της κρίσης Τουρκίας-Ισραήλ, αναφέρει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Yigal Palmer δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι έκανε τον κ. Λίμπερμαν να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν επαφές με Τούρκους αξιωματούχους έπειτα από την εν λόγω δήλωση.

H εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι προσδοκίες της Τουρκίας από το Ισραήλ είναι πασίγνωστες και ότι δεν είναι δυνατή η βελτίωση των διμερών σχέσεων αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα