Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

18:12 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Εμείς θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και θέλουμε και ευρώ με υπευθυνότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος στην επιστολή που είχε απευθύνει προς τους δανειστές είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «τροποποίηση» και είχε γίνει δεκτός.

Ο κ. Σαμαράς

συμπλήρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει «πρόγραμμα κοστολογημένο σε ευρώ» και αποβλέπει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι το οικονομικό του πρόγραμμα είναι για «κόμικς» και ότι κατέχει «το μοναδικό ρεκόρ να μην περιέχει νούμερα. Εμείς δεν παίζουμε πόκερ» είπε.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί το κλίμα που αλλάζει στην Ευρώπη, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία με το πακέτο στήριξης των τραπεζών, στην  εκλογή Ολάντ στη Γαλλία και στο ιρλανδικό δημοψήφισμα.  Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρόεδρό του είπε ότι όταν «ένας ισχυρός πόλος παίρνει θέσεις που εμάς μας ευνοούν, όταν κάποιος σαν τη Γαλλία θέλει να σε βοηθήσει, δεν του λες πρόσεξε μην γίνεις Ολαντρέου». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μονομερή καταγγελία του μνημονίου, κάτι που οδηγεί σε ρήξη και έξοδο από το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό», είπε προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ονειρεύεται τους Έλληνες γκαρσόνια της Ευρώπης αλλά οικοδεσπότες της.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα σχέδιο Β, σε περίπτωση που οι δανειστές δεν δεχθούν καμία τροποποίηση των συμφωνηθέντων, εξέφρασε την άποψη ότι αυτό δεν θα γίνει. Καλούμενος να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «plan B», αλλά δεν το παρουσιάζει γιατί θα έχανε το νόημά του εφόσον θα το μάθαινε ο αντίπαλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε γιατί δεν πρέπει να το μάθει ο ελληνικός λαός και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο και προσέθεσε ότι «καλά έκανε και δεν είπε τίποτα ο κ. Τσίπρας γιατί ο λαός δεν θέλει να τα ακούσει αυτά. Ο λαός θέλει κοστολογημένα πράγματα».

«Το μόνο νέο που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης, και είναι καταστροφικό νέο», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Απορρίπτοντας τις κατηγορίες πως κινδυνολογεί, είπε: «Το θέμα είναι ποιοι είναι εκείνοι που τρομάζουν τον κόσμο; Είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόγραμμα, εκείνοι που έχουν συνιστώσες που αλληλοαναιρούνται, εκείνοι που λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, εκείνοι που λένε ότι θα βάλουν φόρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων».
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή, μέσα από την ψήφο τους, για τη σύσταση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», δηλώνοντας ότι αντιλαμβάνεται το  «μήνυμα» που έστειλαν οι ψηφοφόροι στις 6 Μάη που ήταν, όπως είπε, «συνεργασία και παραμονή στο ευρώ». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατ

Keywords
Τυχαία Θέματα