Δάνειο από ΕΤΕ, εναλλαξιμότητα εργαζομένων, στις αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου

17:13 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη συνομολόγηση συμφωνίας δανείου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη συγχρηματοδότηση των έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτό δήλωσε

μετά τη συνεδρία του Σώματος, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι “το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που πιθανόν να κριθούν αναγκαίες για την εκτέλεση της εν λόγω συμφωνίας”.

Κληθείς να πει ποια προγράμματα αφορά το θέμα της συνομολόγησης συμφωνίας δανείου με την ΕΤΕπ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “αφορά προγράμματα που καθορίζονται από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

Νομοσχέδιο για εναλλαξιμότητα εργαζομένων αορίστου χρόνου

——————

Νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του θεσμού της εναλλαξιμότητας των 1.650 εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, “το νομοσχέδιο έχει σκοπό την ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, με την υιοθέτηση ρυθμίσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση του θεσμού της εναλλαξιμότητας των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου”.

“Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά 1.650 εργαζομένους αορίστου χρόνου”, σημείωσε.

Το Νομοσχέδιο έχει τίτλο “Νόμος που τροποποιεί τους περί της διαδικασίας πρόσληψης εκτάκτων υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμου του 1995 ως το 2013″.

Προϋπολογισμοί Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανοικτού Πανεπιστημίου και ΤΕΠΑΚ

—————————

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα εγκρίθηκε τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ανοικτού Πανεπιστημίου και του ΤΕΠΑΚ για το 2013.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, “η κρατική χορηγία θα είναι μειωμένη σε ποσοστό λιγότερο από 20%”, προσθέτοντας ότι “η μείωση οφείλεται στις νέες συνθήκες στην οικονομία και στις δεσμεύσεις του κράτους απέναντι στην Τρόικα”.

Μεταρρύθμιση Γραφείου Προγραμματισμού

———————–

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη μεταρρύθμιση και τον επανακαθορισμό της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Προγραμματισμού και τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης.

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=dd04935aa4594b9fb12a9b74a9daab66#sthash.bi8XiTMF.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα