Απόψεις του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου στο πόρισμα της για τα ελληνικά ομόλογα ζητά η Κεφαλαιαγορά

20:05 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις απόψεις τόσο της Τράπεζας Κύπρου (εκδότη) όσο και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου της τράπεζας για ενδεχόμενη παράβαση άρθρων του νόμου περί Χειραγώγησης της Αγοράς (Κατάχρησης της Αγοράς), ζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο της δεύτερης μεγάλης έρευνας που διενεργεί σε σχέση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η τράπεζα προέβη, πριν δύο χρόνια, στην αγορά ελληνικών ομολόγων και κατά

πόσον είχαν γίνει οι αναγκαίες ανακοινώσεις προς τους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πόρισμα της σχετικής έρευνας της Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ήδη στους Διοικητικούς Συμβούλους της Τράπεζας κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ παράλληλα τους έχουν αποσταλεί “κλήσεις σε παραστάσεις”.

Εφόσον η Κεφαλαιαγορά λάβει τις απόψεις των εμπλεκόμενων, στους οποίους έχει δοθεί χρονικό περιθώριο για να απαντήσουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα καταλήξει στη συνέχεια στις τελικές της αποφάσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με το ίδιο θέμα για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σήμερα, εξάλλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε την απόφαση της για την άλλη έρευνα που ολοκλήρωσε και αφορούσε την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να ζητήσει στήριξη από το κράτος, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, αντί 200 εκ. ευρώ, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα