Αντίθετος στην επιβολή πλαφόν στο γάλα ο Σύνδεσμος Παστεριωτών

16:25 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Παστεριωτών Κύπρου εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα και θεωρεί πως τέτοιες πρακτικές στρεβλώνουν και περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι στην αγορά σήμερα υπάρχουν καταστήματα, τα οποία διαθέτουν γάλα σε χαμηλές τιμές, κατ’ επιλογήν και χωρίς την επιβολή πλαφόν, προσθέτοντας πως οι τιμές αυτών των καταστημάτων είναι γνωστές στους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από ποια καταστήματα προμηθεύονται

γάλα, γνωρίζοντας τόσο τα σημεία πώλησης με χαμηλές τιμές, όσο και αυτά που διαθέτουν το προϊόν σε ψηλότερες τιμές.

«Δεν θεωρούμε», αναφέρει ο Σύνδεσμος, «πως με το πλαφόν θα μειωθούν οι τιμές για τον καταναλωτή. Αντίθετα καταστήματα από τα οποία ψωνίζει η μεγαλύτερη μερίδα των καταναλωτών, τα οποία μέχρι τώρα πωλούν το γάλα σε χαμηλές τιμές, θα υποχρεωθούν να τις αυξήσουν. Η μείωση τιμών θα παρατηρηθεί μόνο σε μερικά καταστήματα που πωλούσαν σε ψηλές τιμές, τα οποία ωστόσο είναι μικρότερης σημασίας για τους καταναλωτές».

Ο Σύνδεσμος Παστεριωτών Κύπρου αναφέρει ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς του συμβούλους, όπως υποβάλουν καταγγελία στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, καθώς η παρέμβαση στην αγορά με το διάταγμα επιβολής πλαφόν, αντίκειται στη νομοθεσία και στους κανόνες του ανταγωνισμού.

Επίσης, θα ζητήσει από όλους τους αγελαδοτρόφους, είτε ανεξάρτητους, είτε μέλη του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων, κατά την περίοδο που θα ισχύει το διάταγμα για το πλαφόν, να περιορίσουν την αύξηση στην τιμή του νωπού αγελαδινού γάλακτος.

Εκφράζει, παράλληλα, την ελπίδα όπως έχει την κατανόηση και τη θετική ανταπόκριση των αγελαδοτρόφων, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για όλο τον κλάδο.

«Με την επιβολή ανώτατων τιμών χονδρικής και λιανικής ο κάθε παστεριωτής ξεχωριστά αναγκάζεται, εκ των πραγμάτων, να διαφοροποιήσει την εμπορική πολιτική του. Λυπούμαστε πραγματικά, γιατί όπως έχουμε ήδη προειδοποιήσει τον Υπουργό, αυτή η στρέβλωση της αγοράς θα αποδειχθεί ότι θα δημιουργήσει αναστάτωση στην αγορά χωρίς ωστόσο να υπάρξει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα