Αναλαμβάνουν δράση στην Αθήνα οι νέοι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας

21:32 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τους περίπου 200 νέους αστυνομικούς που θα υπηρετούν στο εξής στην Ομάδα ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης, περιπολώντας στους δρόμους, παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Οι 199 άνδρες και μία γυναίκα αναλαμβάνουν δράση από αύριο και έτσι, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της ΔΙΑΣ

με 900 άνδρες, στα τέλη του μήνα θα κυκλοφορούν στους δρόμους 2.900 αστυνομικοί της Ομάδας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών. Μετά την υιοθέτηση Υγειονομικής Διάταξης, με βάση την οποία μετανάστες για να πάρουν άδεια παραμονής θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας, και τις επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμες οι πρώτες εγκαταστάσεις κράτησης μεταναστών χωρίς χαρτιά στο νομό Αττικής. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις αυτές και τόνισε ότι οι επιχειρήσεις «σκούπα» θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που είχαν αξιοποιηθεί για παρόμοιους λόγους και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αμυγδαλέζα Αττικής, δίπλα ή μέσα στις σχολές της αστυνομίας.

Εξαιρετικά ανησυχητικό χαρακτηρίζει, από την πλευρά της, το μέτρο της δημιουργίας κέντρων κράτησης για παράνομους μετανάστες η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί παρά να είναι έσχατη λύση και ότι η σύλληψη μεταναστών χωρίς να έχει εφαρμοστεί κάποιο άλλο μέσο αντιμετώπισης του προβλήματος πριν, αποτελεί παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα