Αναχωρεί αύριο για επίσκεψη στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν ο Ελληνας Πρωθυπουργός

20:33 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναχωρεί αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, θα βρίσκεται στο Πεκίνο, την Πέμπτη 15 Μαΐου, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στην Κινεζική

Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Λι Κεκιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα διοργανώνεται προς τιμήν του.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 17 Μαΐου, ο κ. Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Ζανγκ Ντεξιάνγκ και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χαντζόου, όπου θα συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο και θα εκφωνήσει ομιλία σε Επιχειρηματικό Forum. Εκτός από τις προαναφερόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα θα έχει σειρά κατ’ ιδίαν επαφών με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει από την Κίνα με προορισμό το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει, θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσίας της χώρας.

Στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει αργά το βράδυ της Κυριακής. Τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του θα συνοδεύει ομάδα Υπουργών και επιχειρηματιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα