Α. Κυπριανού: Το επιτελείο Λιλλήκα “κυριαρχείται από ακροδεξιά στοιχεία”

23:47 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Ακελικοί ψηφοφόροι δεν πρέπει να παρασυρθούν από την κενή συνθηματολογία του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, το οποίο κυριαρχείται από ακροδεξιά στοιχεία του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής, ανέφερε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας σε συγκέντρωση στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων ΑΜΕΚ Καψάλου στη Λεμεσό. Την ίδια ώρα, ο κ.Κυπριανού

μίλησε και για προεκλογικές μεταλλάξεις από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό και για προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης Κυπριακής ιστορίας.

Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε επικίνδυνες πολιτικές του Γιώργου Λιλλήκα στο Κυπριακό, με την αλλαγή του πλαισίου λύσης,κάτι το οποίο αν προταθεί από την ε/κ πλευρά, “η Τουρκία όχι απλά θα το καλωσορίσει, αλλά θα το σφιχταγκαλιάσει γιατί ξέρει ότι εκεί μπορεί να επηρεάσει τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, όπως το θέλει η ίδια και αυτό θα αποβεί μοιραίο για την Κύπρο και το λαό μας. Εκτός εάν κάποιοι συνειδητά θέλουν να μας οδηγήσουν στη διχοτόμηση”.

Παράλληλα, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως το επιτελείο Λιλλήκα “κυριαρχείται από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία συστρατεύονται μαζί του, λόγω των ακραίων θέσεων που έχει στο Κυπριακό”, προσθέτοντας ότι πρόκειται για “τα πιο ακραία φοιτητικά στοιχεία και Ελαμίτες αλλά και Χρυσαυγίτες, οι οποίο συμμετέχουν στα επιτελεία του και την ίδια στιγμή, απευθύνεται σε ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και επηρεάζει κάποιους από αυτούς να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά του”.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να μην επηρεαστούν από “την κενή συνθηματολογία του επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα και της ΕΔΕΚ” και πρόσθεσε ότι αποτελεί ψέμα το επιχείρημα Λιλλήκα ότι έχει την ανοχή της ηγεσίας του ΑΚΕΛ για να είναι υποψήφιος, όπως επίσης και ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον 2ο γύρο, “κάτι που καμιά δημοσκόπηση δεν επιβεβαιώνει”.

“Αν κάποιοι Ακελικοί συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να αποδυναμώσουν το ΑΚΕΛ και αποδυναμώνοντας το ΑΚΕΛ θα αποδυναμώσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, γιατί το ΑΚΕΛ είναι ασπίδα προστασίας στους εργαζόμενους τους τόπου”, συμπλήρωσε ο κ .Κυπριανού.

Αναφέρθηκε ακόμη σε “προεκλογικές μεταμφιέσεις της ΕΔΕΚ”, η οποία όπως είπε, “ενώ πολέμησε με την μεγαλύτερη σφοδρότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ τα τελευταία χρόνια, όποτε έχει εκλογική αναμέτρηση μετακινείται προς τα αριστερά, όχι τυχαία αλλά συνειδητά, ώστε να αποτελέσει επιλογή για τους Ακελικούς ψηφοφόρους, για να μας απορροφήσει ψήφους”.

Μιλώντας για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως “είναι μια υποψηφιότητα που στο Κυπριακό χαρακτηρίζεται με συνεχείς μεταλλάξεις, με βάση το τί απαιτούν τα προσωπικά συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα της παράταξης τη δεδομένη στιγμή”. Πρόσθεσε ακόμη πως “είναι ο κ.Αναστασιάδης που έλεγε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι αυτά που δίνει στην τουρκική πλευρά δεν είναι αρκετά και να δώσει και άλλα, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και τον πί

Keywords
Τυχαία Θέματα