Τραυματίες με τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime ανά τον κόσμο

11:24 3/4/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η κυκλοφορία των Lime Scooters ανά τον κόσμο φαίνεται πως προχωραει με προβλήματα καθώς υπάρχουν θέματα ασφαλείας σε χώρες όπως η Ελλάδα αλλά και ατυχήματα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άντρας που έκανε βόλτα με Lime scooter, στο Westhaven Drive του Auckland, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από περαστικούς στο νοσοκομείο, όταν κατά την διάρκεια της

βόλτας του, το scooter έσπασε σε δύο κομμάτια.

Υπεύθυνος της Lime, δήλωσε πως η εταιρεία, έχει προχωρήσει σε έρευνα όσον αφορά το περιστατικό και συνεργάζεται για αυτό με τις τοπικές αρχές. Όταν έχουν όλα τα στοιχεία θα ενημερώσουν τις αρχές για τα ευρήματα της έρευνας. Τον προηγούμενο μήνα οι αρχές του Auckland, έδωσαν το πράσινο φως στην Lime για να κυκλοφορήσει σε περισσότερες περιοχές τα scooters, αφού πρώτα η εταιρεία αναβάθμισε τους όρους χρήσης και ασφαλείας των scooters, μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει.

Ωστόσο, προχτές ένα δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στο Brookline , όταν μία γυναίκα, έλαβε μέρος με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος της περιοχής.

Η γυναίκα, φορούσε κράνος, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε από το να χτυπήσει. Πέραν από μερικές γρατζουνιές είναι καλά στην υγεία της όπως δήλωσε ο υπεύθυνος μεταφορών του Brookline, Todd Kirrane. Στην δήλωση του ο Kirrane, πρόσθεσε πως ο οδηγός του scooter, θα πρέπει να νιώθει άνετα με το κράνος του, πριν ανέβει σε αυτό για να είναι πιο ασφαλής.

Τα Lime Scooters, είναι ελκυστικά και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν είναι 15mph. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν αρκετές ρυθμίσεις στις πόλεις που γίνεται η χρήση τους προκειμένου όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλής.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατυχημάτων η Lime εκτός της αναβάθμισης των όρων χρήσης και ασφαλείας ερευνά και τα περιστατικά με τα scooter της, για να δει περαιτέρω αν υπάρχουν προβλήματα μηχανικής φύσεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα