Το νέο modular Mac Pro, πακέτο με την Pro Display XDR κοστίζουν 50.000 δολάρια Αμερικής [βίντεο]

17:15 4/6/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Apple ανακοίνωσε το νέο modular Mac Pro, κατά τη διάρκεια του Keynote στην WWDC 2019, το οποίο έχει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Εκτός από τον υπολογιστή η Apple μοιράστηκε με το κοινό την τιμή της βασικής συσκευής, χωρίς όμως να δώσει πληροφορίες για το πόσο θα κοστίζουν οι αναβαθμίσεις.

Ωστόσο, το The Verge δημοσίευσε κάποιες εκτιμήσεις για το πόσο μπορεί να κοστίζει

η πιο ακριβή έκδοση του Mac Pro. Πριν όμως αναφερθούμε σε όλα αυτά, ας δούμε τα χαρακτηριστικά του βασικού μοντέλου.

Η βασική έκδοση του Mac Pro έρχεται με τον οκταπύρηνο Intel Xeon επεξεργαστή, 32GB μνήμη RAM, 256GB SSD, και όλα αυτά μόνο με $5.999. Επιπλέον, η Apple προσφέρει τη δυνατότητα εξατομίκευσης, και η καλύτερη έκδοση που μπορεί να προκύψει είναι αυτή με τον 28-πύρηνο Intel Xeon, 1,5 TB μνήμη RAM, 4 TB SSD αποθηκευτικό χώρο, δύο AMD Radeon Vega II GPU, και την προσαρμοσμένη κάρτα επιτάχυνσης Afterburner της Apple.

Κρίνοντας από την τιμή της βασικής έκδοσης καταλαβαίνουμε γιατί η Apple δεν ανακοίνωσε το κόστος των αναβαθμίσεων. Ωστόσο, το The Verge μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Mac Pro με την Pro Display XDR και άλλα add-ons θα κοστίζει πάνω από $50.000.

Πώς όμως το The Verge κατέληξε σε αυτό το ποσό; Αρχικά, το νέο Mac Pro έχει 12 θύρες DIMM οι οποίες παίρνουν DDR4 ECC μνήμη. Για τη μέγιστη μνήμη RAM των 1,5TB θα χρειαστούν 12 μνήμες των 128GB. Η κάθε μνήμη κοστίζει $1.388,99 και η συνολική αξία όλων των μνημών μαζί είναι $17.867,88.

Έπειτα, η Apple στο iMac Pro χρεώνει $2.400 για τα 4TB αποθηκευτικό χώρο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα χρεώνει το ίδιο για την αναβάθμιση του νέου Mac Pro. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο χρήστης θα μπορεί να αναβαθμίσει ο ίδιος τους SSD αφού είναι κρυπτογραφημένοι με το T2 chip της Apple, κάτι που σημαίνει ότι έχει hardware level integration από τη πλευρά της εταιρείας.

Η Apple δεν ανακοίνωσε τον ακριβή επεξεργαστή του Mac Pro, αλλά το The Verge υπέθεσε ότι θα διαθέτη έναν αντίστοιχο του 28-πύρηνου 2.5GHz Intel Xeon W-3275M, ο οποίος κοστίζει $7.453.

Περνώντας στις κάρτες γραφικών, αυτές που χρησιμοποιεί η Apple στο Mac Pro μόλις ανακοινώθηκαν οπότε δεν γνωρίζουμε την ακριβή τιμή τους. Στην προσπάθεια του να υπολογίσει κατά προσέγγιση την τιμή του top Mac Pro, το The Verge επέλεξε την Nvidia Quadro RTX GPU διότι έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή της AMD και ενδεχομένως παρόμοιο κόστος, στα $6.300.

Αν και η κάρτα της Nvidia είναι κάπως πιο ισχυρή οι δύο κάρτες γραφικών που έχει το Mac Pro θα κοστίζουν περίπου στα $12.000. Ωστόσο, λόγω των MDX Modules και την αύξηση της τιμής εξαιτίας της Apple η τιμή τους μπορεί να αγγίζει τα $24.000

Το πακέτο κλείνει με την Afterburner κάρτα της Apple, της οποίας η τιμή είναι άγνωστη, κι εφόσον είναι προαιρετική δεν συνυπολογίζεται στην τιμή.

Όπως είναι λογικό, τον νέο Mac Pro τον συνοδεύει κανείς με την νέα Pro Display XDR, η τιμή της οποίας ξεκινάει στα $5.000. Η Pro Display XDR είναι μία 32 ιντσών Retina 6K οθόνη με 1,600 nits φωτεινότητα, αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1 και εξαιρετική γωνία θέασης. Επιπλέον, η βάση σε συνδυασμό με το nano-textured γυαλί κοστίζουν $2.000 και το συνολικό κόστος της οθόνης ανεβαίνει στα $7.000.

Όσο έξω κι αν έχει πέσει το The Verge στους υπολογισμούς του, είναι αρκετά πιθανό η μεγαλύτερη έκδοση του Mac Pro μαζί με την Afterburner κάρτα της Apple να τιμολογείται στα $50.000. Δεν ξέρουμε σε τι καταναλωτικό κοινό στοχεύει η Apple, αλλά σίγουρα αυτές οι τιμές απευθύνονται σε δύο τρία άτομα παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα