Το μέλλον των social media [News & Views]

Σ” αυτήν εδώ τη στήλη αγαπάμε τα social media. Πιστεύουμε έντονα σ” αυτά σαν παράγοντες επέκτασης μιας εταιρίας στο διαδίκτυο, σαν μέσα ανάπτυξης και επικοινωνίας, σαν απαραίτητο συστατικό της σημερινής της επέκτασης. Όμως το παρακάτω σατιρικό βίντεο λέει πολλές αλήθειες.

Λέει αλήθειες τόσο για τον ημιτελή τρόπο με τον οποίο εκτελείται η προσέγγιση στα social media όσο και για τον εντελώς ρηχό και κοινό τρόπο που χρησιμοποιούν οι “εξειδικευμένες” εταιρίες για την επικοινωνία μιας

ετσιρίας στο διαδίκτυο. Λέει αλήθειες γιατί είναι μάλλον σημείο των καιρών αυτή η έλειψη δημιουργικής σκέψης και η απλή αντιγραφή της πεπατημένης χωρίς μετρήσιμες ποσότητες και χωρίς ουσιαστικό κέρδος.

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές από εδώ όταν ξεκινάμε μια επέκταση στα social media θα πρέπει να ξέρουμε απαραιτήτως τι ζητάμε από αυτά, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να το μετρήσουμε πάνω στο site μας και στις πωλήσεις μας. Αν δεν το κάνουμε αυτό καλύτερα να μην ασχοληθούμε καθόλου μ” αυτά και να εστιάσουμε διαφορετικά την δημιουργική μας σκέψη. To μέσο, το οποιοδήποτε μέσο, θα μας αποδόσει ακριβώς ό,τι βάλουμε εμείς σ” αυτό. Και το μυστικό και στα προϊόντα και στις προωθήσεις μας είναι η δημιουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα