Το HERE maps θα περιλαμβάνει πολύ σύντομα τις δυνατότητες της “Alexa” [CES 2019]

18:32 7/1/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η εφαρμογή HERE maps μπορεί ήδη να βρεθεί σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Στην έκθεση CES 2019, η HERE θα ανακοινώσει την πρώτη παγκoσμίως δυνατότητα «Πλοήγησης ως υπηρεσία» που την ονομάζει «HERE Navigation On-Demand».

Με τη χρήση αυτής της λύσης, κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων θα μπορεί εύκολα να εγκαταστήσει ένα σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας-ενημέρωσης (infotainment) στα οχήματά

του. Οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες πλοήγησης και αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού χωρίς να επισκέπτονται τις κοντινές αντιπροσωπείες.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι η Alexa θα είναι προεγκατεστημένη στις υπηρεσίες πλοήγησής της. Αυτή η ενοποίηση θα επιτρέψει την εμπειρία φωνητικών εντολών εκ μέρους των καταναλωτών τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να θέσει μια υπενθύμιση για να πάρετε ψωμί από τον φούρνο, μετά την δουλειά. Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, το σύστημα πλοήγησης εντός του οχήματος θα βρίσκει τη βέλτιστη διαδρομή προς το κατάστημα με βάση τις πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και θα παρέχει μια φιλική φωνητική υπενθύμιση για να πάρετε το ψωμί, καθώς πλησιάζετε στο τοπικό σας κατάστημα. Στο μέλλον, η Alexa θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις λαμβάνοντας υπόψη το γύρω περιβάλλον. Για παράδειγμα:

Όταν θα ρωτάτε: “Alexa, πού να στρίψω;” Η Alexa θα μπορεί να απαντήσει: “στρίψτε αμέσως μετά το σούπερ μάρκετ“.

Επιπλέον, η Alexa θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητούν και να εντοπίζουν σημεία ενδιαφέροντος, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και να προτείνει εναλλακτικά δρομολόγια τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου.

Να σας υπενθυμίσουμε πως για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Techblog θα βρίσκεται στην έκθεση CES 2019 στο Las Vegas μεταξύ 8 και 11 Ιανουαρίου 2019, για να σας μεταφέρει άμεσα όλα τα τελευταία νέα τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα