Πρόστιμο 4.3 δισ. ευρώ στη Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού

Techblog.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, μέσω της Margrethe Vestager, την επιβολή προστίμου ύψους 4.3 δισ. ευρώ στη Google για παράνομες τακτικές σε βάρος των ανταγωνιστών της, χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android για να επιβάλει την κυριαρχία της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι το

μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει να κάνει με τις τακτικές της Google με σκοπό να είναι κερδισμένη σε θέματα ανταγωνισμού αναφορικά με τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας. Η Ευρωπαία Επίτροπος, σε ανάρτηση στο Twitter, πέραν της ανακοίνωσης του προστίμου αναφέρει ότι με τις παράνομες τακτικές που χρησιμοποίησε η Google, επέβαλε την κυριαρχία της δικής της μηχανής αναζήτησης, αποτρέποντας τις υπόλοιπες εταιρείες να καινοτομήσουν και να ανταγωνιστούν τη Google.

Μια από τις παραβιάσεις έχει να κάνει με το ότι η Google έδινε την έγκριση για το Google Play Store μόνο όταν οι κατασκευαστές τηρούσαν τον όρο για προ-εγκατάσταση των εφαρμογών Google Search και Chrome στις συσκευές τους, κάτι το οποίο θεωρήθηκε παράνομη τακτική. Εκτός αυτού, η Κομισίον τονίζει πως η Google έχει πληρώσει μεγάλους κατασκευαστές smartphone για να έχουν τις εφαρμογές αυτές προ-εγκατεστημένες και να τις βρει έτοιμες ο κάθε χρήστης που ενεργοποιεί τη συσκευή του.

Η Google καλείται να πληρώσει ένα πρόστιμο που αποτελεί το 40% του καθαρού κέρδους της για το 2017, και θα πρέπει να αλλάξει τις τακτικές της για να μην της επιβληθούν νέα πρόστιμα όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα