Μήνυση της Swatch προς την Samsung για τα smartwatch

Μηνυτήρια αναφορά συμπλήρωσε η Swatch Group, εναντίων της Samsung Electronics Co και Samsung Electronics America Inc, με την αιτιολογία πως “έκλεψαν” τα σχέδια της.

Η ελβετική εταιρεία ρολογιών, ανέφερε πως η Samsung,

έχει κυκλοφορήσει μια σειρά πανομοιότυπων σημάτων τα οποία είναι στην κατοχή της και αφορούν τα brands, Longines, Omega, Swatch και Tissot.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων αναφέρει: “Αυτή η απροκάλυπτη αντιγραφή των Trademarks της εταιρείας μας, στοχεύει στο να κερδίσουν τα προϊόντα της Samsung φήμη και αναγνωρισιμότητα, εις βάρος της Swatch Group”.

H Swatch απαιτεί το θέμα να φτάσει στα δικαστήρια, ενώ κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές. Το ποσό που ζητεί να της αποδοθεί, λόγω της οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί, είναι 100 εκ. δολάρια.

Η μήνυση συμπληρώθηκε στην Νέα Υόρκη για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι τα trademarks είναι εκεί κατοχυρωμένα και ο δεύτερος λόγος είναι πως τα face designs της Samsung, μπορούν για την ώρα να γίνουν εκεί download. Η μηνυτήρια αναφορά, αφορά τα Gear Sport, Gear, S3 Classic και Frontier.

Keywords
Τυχαία Θέματα