Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone. Συγκεκριμένα, μία ομάδα πέντε ευρωπαϊκών οργανώσεων υπέρ του καταναλωτή υπέβαλε αγωγές στο Βέλγιο και την Ισπανία, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει τις μηνύσεις σε Ιταλία και Πορτογαλία.

Οι μηνύσεις αφορούν κατόχους συσκευών

iPhone 6/6 Plus και iPhone 6s/6s Plus, με τις οργανώσεις να απαιτούν τουλάχιστον 60 ευρώ να δοθούν σε κάθε καταναλωτή στις προαναφερθείσες χώρες που είχε πρόβλημα με τις επιδόσεις της συσκευής του. Μη ξεχνάμε ότι η Apple έχει ήδη πληρώσει 25$ σε κάθε χρήστη που επηρεάστηκε από το “batterygate” στην Αμερική, αν και η εταιρεία συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες και απλά δέχθηκε να πληρώσει για να αποφύγει και άλλες δαπάνες στα δικαστήρια.

Για όσους δε γνωρίζουν τι σημαίνει “batterygate“, η Apple αποφάσισε να ρίξει τις επιδόσεις παλαιότερων iPhone όταν έβλεπε ότι το ποσοστό υγείας της μπαταρίας τους έπεφτε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δίνεται όντως παραπάνω ζωή στις μπαταρίες των χρηστών, όμως οι επιδόσεις των συσκευών τους έπεφταν δραματικά. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε αυτήν της την πρακτική αφού οι χρήστες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις συσκευές τους, χωρίς κάποια προειδοποίηση, ενώ από τότε ενημερώνει τους χρήστες μέσω της “υγείας μπαταρίας” στις ρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα