Ληστής έκλεψε μη-κρυπτογραφημένους δίσκους με στοιχεία 29.000 εργαζομένων της Facebook

Techblog.gr

Ληστής κατάφερε να κλέψει μη-κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους στους οποίους υπήρχαν τραπεζικά στοιχεία 29.000 εργαζομένων της Facebook. Οι σκληροί δίσκοι που απέσπασε ο ληστής από αυτοκίνητο περιέχουν πληροφορίες χιλιάδων Αμερικανών εργαζομένων τους οποίους προσέλαβε η Facebook το 2018. Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται τραπεζικοί λογαριασμοί, ονόματα, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού

Social Security, ο μισθός καθώς τα μπόνους.

Η Facebook από την μεριά της φαίνεται πως καθυστέρησε να ενημερώσει το προσωπικό καθώς η κλοπή σημειώθηκε στις 17 Νοεμβρίου ενώ η ενημέρωση έγινε εχθές το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία των δίσκων εντοπίστηκε τρεις ολόκληρες ημέρες μετά την κλοπή ενώ η επιβεβαίωση ότι οι δίσκοι περιείχαν στοιχεία των εργαζομένων ήρθε στις 29 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με την αστυνομία για να ανακτήσει τους σκληρούς δίσκους και προσφέρει στους υπαλλήλους διετή συνδρομή σε υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας.

Εκπρόσωπος της Facebook δηλώνει ότι αυτή η πράξη ήταν απλά μία ακόμη κλοπή παρά μία προσπάθεια κλοπής πληροφοριών των εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, δηλώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι δίσκοι μεταφέρθηκαν στον έξω κόσμο καθώς ο εργαζόμενος που έκανε την μεταφορά δεν έπρεπε να τους βγάλει έξω από το γραφείο. Επίσης, τρομακτικό είναι το γεγονός ότι σκληροί δίσκοι που αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες παρέμειναν χωρίς κρυπτογράφηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα