iPhone, Ξεπερνά τη Samsung και γίνεται το πιο επιθυμητό smartphone στις αναπτυσσόμενες αγορές

Μπορεί πολλοί από τους καταναλωτές στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες αγορές να μη μπορούν να αποκτήσουν ένα iPhone, αλλά είναι η συσκευή η οποία έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους με τις Android συσκευές, συμπεριλαμβανομένων αυτές της Samsung, να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο, σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε χώρες όπως η Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Νιγηρία και Βιετνάμ από τις εταιρείες Upstream και Ovum.

Η

εν λόγω έρευνα αφορά το ποιό smartphone θα διάλεγαν οι καταναλωτές, με το iPhone της Apple να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32%, τη Samsung στη δεύτερη με ποσοστό 29% και τη Nokia στην τρίτη με 13%.

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως επισήμανε και το Bloomberg, δείχνουν πως η Samsung εκθρονίστηκε από την κορυφή για το 2013 και παρά το γεγονός πως πολλοί από τους καταναλωτές των χωρών αυτών δε μπορούν να αποκτήσουν ένα iPhone, θα επένδυαν σε αυτό εαν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Επιπλέον, τα στατιστικά απεικονίζουν τη μεγάλη αλλαγή που έγινε σε σχέση με το 2012 όπου το 32% των καταναλωτών επιθυμούσε να αποκτήσει Samsung smartphone, ενώ μόλις το 21% επιθυμούσε να αποκτήσει ένα iPhone. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι συσκευές Android χαμηλού κόστους παραμένουν η προεπιλογή για τους περισσότερους καταναλωτές, με τη δημοτικότητα και τη χρήση τους να βρίσκεται σε τριπλάσια ποσοστά σε σχέση με τους κατόχους iPhone από τη στιγμή που λίγοι είναι αυτοί που το έχουν στην κατοχή τους.

Πρέπει να επισημάνουμε πως η Apple έχει δείξει ενδιαφέρον προς τις αναπτυσσόμενες αγορές, ειδικότερα της Κίνας, Βραζιλίας και Ινδίας, λόγω της πεποίθησης πως η μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς των smartphone θα έρθει από τις συγκεκριμένες αγορές. Για το λόγο αυτό είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Apple θα κυκλοφορούσε ένα iPhone χαμηλού κόστους, απευθυνόμενη στις χώρες αυτές, αλλά η εταιρεία από το Cupertino προτίμησε να διαθέσει στους καταναλωτές το iPhone 5c το οποίο αποδείχθηκε, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πως παραμένει ακόμα μακρυά από την αγοραστική δύναμη πολλών καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα