iPhone SE (2020) review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό iPhone σε product RED

Το πρώτο iPhone SE κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε το iPhone 8. Σήμερα έχουμε 2020 και το πιο οικονομικό νέο μοντέλο iPhone που μπορείτε να αποκτήσετε μοιράζετε κάποια κοινά χαρακτηριστικά με εκέινα τα δυο μοντέλα. Αξίζει η αγορά του πρώτου πραγματικά “φθηνού” iPhone; Πάμε να το ανακαλύψουμε μαζί.

Η Apple έκανε διαθέσιμη τη

δεύτερη γενιά του iPhone SE και μαζί έφερε ριζικές αλλαγές και βελτιώσεις από εκείνο το πρώτο μοντέλο. Μόνο το ίδιο όνομα έχουν αυτά τα δυο μοντέλα καμία άλλη σχέση. Με το iPhone 8 όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά ή μάλλον σχεδόν ίδια… Το νέο iPhone SE μοιράζεται τον σχεδιασμό, την οθόνη και την κάμερα του iPhone 8, πειραγμένα όμως στα σημεία.

Ενδιαφέρει επίσης: iPhone SE (2020) vs iPhone XR: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone SE τιμή Ελλάδα

iPhone SE 64GB, τιμή 499 ευρώ
iPhone SE 128GB, τιμή 569 ευρώ
iPhone SE 256GB, τιμή 699 ευρώ

Σχδιασμός

Ο σχεδιασμός του νέου iPhone SE είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν του iPhone 8, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλες τις θήκες τους ενός με του άλλου. Το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 7000 series και γυαλί το οποίο καλύπτει την οθόνη και την πίσω πλευρά του κινητού με αντιχαρακτικές ιδιότητες.

To λογότυπο Apple εξαφανίστηκε και το δαγκωμένο μήλο τοποθετήθηκε στο κέντρο της πλάτης. Διατίθεται σε 3 χρώματα μαυρο, άσπρο και product RED με όλα τα χρώματα να συνδιάζονται με την μπροστινή επιφάνεια σε χρώμα μαύρο.

Στο unboxing μιλήσαμε για τη σειρά product RED της Apple όπου μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων σήμερα πηγαίνουν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτά τα τεράστια bezel θυμίζουν κάτι από τα παλιά – το OnePlus 8 Pro τελικά είναι σχεδιαστικά πιο κοντά στο σήμερα από ότι έλεγα στο review του! Σίγουρα αυτά θα δημιουργήσουν αρνητικές σκέψεις όχι μόνο στους φίλους του Android αλλά και στου iPhone users.

Μπορεί να μην έχει Face ID για να ξεκλειδώνει με το πρόσωπο όμως σήμερα που φοράμε μασκες καλύτερα αυτή η επιλογή κλειδώματος, εκτός αν φοράτε και γάντια. Δεν έχει 5G όπως και κανένα άλλο iPhone μέχρι σήμερα, δεν έχει έξοδο ακουστικών, δεν δέχεται κάρτες μνήμης, είναι δίκαρτο αλλά μόνο με eSIM της COSMOTE. Έχει NFC και Apple Pay, Bluetooth 5.0 και WiFi 6 και στερεοφωνικά ηχεία.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής δύσκολο θα βρεις smartphone με πιστοποίηση IP67 που σημαίνει ότι αντέχει κάτω από το νερό σε βάθος έως 1 μέτρο και μέχρι 30 λεπτά αλλά και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Οθόνη

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 4.7 ίντσες και είναι τεχνολογίας LCD με ανάλυση 750×1334 pixel. Μπορεί να μην έχει το κοντράστ που προσφέρει μια OLED με το καταύμαρο μαύρο, ούτε να μπορεί να αναπαράξει περιεχόμενο HDR, είναι όμως μια πολύ ποιοτική οθόνη που παρουσιάζει τον καλύτερο εαυτό της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Την φωτεινότητα θα την ήθελα λίγο καλύτερη, είναι φωτεινή αλλά θα ήθελα ακόμα περισσότερο. Η οθόνη 4.7″ είναι μικρή και με δυσκόλεψε στην καθημερινή χρήση, όχι γιατι κατέβηκα από τις 6+ ίντσες στις 4.7 αλλά γιατί είναι πραγματικά μικρή και πολλές φορές δεν βγάζω τα γράμματα. Μην ξεχνάμε όμως ότι το iOS γεννήθηκε μέσα σε μία οθόνη 3.5 ιντσών του πρώτου iPhone το 2007. Βέβαια τώρα έχουμε 2020…

Ενδιαφέρει επίσης: iPhone SE vs iPhone 8: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής

Το νέο iPhone SE φοράει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή A13 Bionic της Apple, τον ίδιο που φοράει η σειρά iPhone 11 και δεν κάνει κανένα συμβιβασμό σε ταχύτητα και απόκριση ακόμα και στα πιο απαιτητικά games.

Μπορεί να κάνετε υποχωρήσεις σε μέγεθος οθόνης, τεχνολογία οθόνης και κάμερας, αλλά ο επεξεργαστής που φοράει το iPhone SE είναι ο πιο τούμπανο της Apple σήμερα που σημαίνει ότι θα σας συντροφέυσει καλά για αυτά τα 5 χρόνια υποστήριξης σε updates.

Η Apple δεν αναφέρει ποτέ το μέγεθος της μνήμης RAM των κινητών της. Κάποιοι όμως που τα ανοίγουν έχουν πει ότι το SE έχει 3GB RAM. Να θυμίσουμε ότι η σειρά 11 αναφέρεται ότι έχει 4GB RAM.

Κάμερα

Η κάμερα είναι 12 Megapixel και μάλλον έχει τον ίδιο αισθητήρα και τα οπτικά μέρη με αυτή του iPhone 8 αξιοποιεί την επεξεργαστική ισχύ του A13 Bionic και το βελτιωμένο στάδιο επεξεργασίας εικόνας που έρχεται με αυτόν.

Οι ποιότητα των φωτογραφιών σε συνθήκες καλού φωτισμού είναι πολύ καλές και θα έλεγα ότι μοιάζουν αρκετά με το αποτέλεσμα που δίνει το iPhone Xr, αλλά όχι σε night mode. Δεν έχει ultrawide, ούτε macro mode ή άλλα καλούδια. Το 4K video ειναι αρκετά καλό με πολύ καλή σταθεροποίηση και δίνει την επιλογή για 30 αλλά και 60fps. Κλασσικά σε Full HD πάμε με 30, 60fps αλλά και 120 και 240 για slow motion video.

Μπαταρία

Μια μέρα, ο γρήγορος φορτιστής και πάλι δεν βρίσκεται μέσα στο κουτί! Στο κουτί είναι ο φορτιστής 5W ενώ μπορεί να φορτίσει και με 18W. Η χωρητικότητά της είναι 1821 mAh.

Το iPhone SE (2020) υποστηρίζει και την τεχνολογία eSIM που έφερε πρώτη στην Ελλάδα αποκλειστικά η COSMOTE. Με την ψηφιακή κάρτα eSIM, που είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει σύνδεση COSMOTE, σκανάροντας απλά το QR code που θα προμηθευτεί σε οποιοδήποτε κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

iPhone SE (2020) review: Δοκιμάζουμε το πιο οικονομικό iPhone σε product RED - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα