Η Sony παραδέχτηκε πως η έλλειψη βελτιώσεων και καινοτομίας φταίνε για τις χαμηλές πωλήσεις των Xperia

Techblog.gr

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προέβη η Sony η οποία παραδέχτηκε πως ο αργός ρυθμός με τον οποίον βελτιώνονται τα Xperia smartphones καθώς επίσης και ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη των συσκευών είναι υπεύθυνα για τις χαμηλές πωλήσεις τους.

Είναι καλό για μια εταιρεία να κάνει την

αυτοκριτική της και να προσπαθεί να βρεί λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και φαίνεται πως αυτή είναι και η πορεία που θα χαράξει και η Sony. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και πολύ ευχάριστα για τη Sony μιας και βλέπει τις Huawei, Samsung και Xiaomi να βελτιώνονται συνεχώς τη στιγμή που η ίδια παρατηρεί και παραδέχεται πως οι βελτιώσεις στα Xperia smartphone γίνονται με πολύ αργό ρυθμό.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα εστιάζεται στο μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό και ανάπτυξη των προϊόντων αλλά και το χρόνο που χρειάζεται για να εφαρμοστούν αλλαγές στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό των συσκευών.

Το 2018 βρίσκει τη Sony με τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact να έχουν υποστεί αλλαγές στην εμφάνισή τους με τις οθόνες τους να έχουν αναλογία οθόνης 18:9, ένα χρόνο αφού οι ψηλές οθόνες έγιναν κυρίαρχο στοιχείο στα τελευταία smartphone. Όσον αφορά το Xperia XZ2 Premium, μπορεί να διαθέτει οθόνη 4K HDR TRILUMINOS display αλλά η αναλογία της παρέμεινε στο 16:9, ενώ έγινε η πρώτη Xperia συσκευή με κύρια διπλή κάμερα.

Τι πλέον μπορεί να κάνει η Sony για να βελτιώσει τα προϊόντα της; Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προσπάθειές της θα επικεντρωθούν στην Ευρώπη, ονομάζοντας το όλο εγχείρημα “Project Europe”, και σκοπεύει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τα “κανάλια” πωλήσεων αλλά και να επενδύσει σε συνεργασίες σχετικά με τα 5G δίκτυα καθώς και να ενσωματώσει τις υποδομές και την τεχνογνωσία άλλων τμημάτων στης Sony στα Xperia smartphone.

Οι προαναφερθείσες υποδομές και τεχνογνωσία έχουν να κάνουν με τους τομείς του σχεδιασμού, των καμερών, των φακών και των αισθητήρων, τεχνολογίες επάνω στις μπαταρίες, ήχου, εικόνας και ασύρματων συνδέσεων. Η Sony έχει έχει ορίσει το 2020 σαν το έτος όπου θα έχει στα χέρια της το αποτέλεσμα από αυτήν τη στενή συνεργασία και αναμένουμε να δούμε τι καινούργιο θα ετοιμάσει ο γίγαντας από την Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα