Η Apple προσλαμβάνει υπάλληλο της Nokia για να αυξήσει τις πωλήσεις του iPhone στην Ινδία

Techblog.gr

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Ashish Chowdhary, που τώρα εργάζεται ως Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών της Nokia, θα προστεθεί στο ενεργητικό της ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην Ινδία για να αυξήσει τις πωλήσεις του iPhone στη χώρα.

Η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώθηκε κι από την ίδια τη Nokia,

η οποία ανέφερε ότι ο Chowdhary θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτήν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα αποδεσμευτεί και θα μπορεί να εργαστεί έπειτα σε κάποια άλλη εταιρεία, όπως ισχυρίστηκε η Φινλανδική Εταιρεία.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της Apple να αυξήσει τις πωλήσεις του iPhone στην Ινδία, όπως αναφέρθηκε, και σε αυτό θα βοηθήσουν η εξειδίκευση και η γνώση του Chowdhary όσον αφορά στο πως κινείται η τοπική βιομηχανία εκεί. Για τους λόγους αυτούς, η εταιρεία του Cupertino σκοπεύει να τον διορίσει στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου προκειμένου να δει την άνοδο των οικονομικών της σε μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές μετά την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να σημειωθεί πως η Apple πούλησε 3.2 εκατομμύρια iPhone πέρυσι στην Ινδία και έχει μερίδιο αγοράς της τάξεως του 2 % μόλις, μια εικόνα που η εταιρεία πιστεύει θα αλλάξει με τον ερχομό του Chowdhary.

Keywords
Τυχαία Θέματα