Η Apple εργάζεται σκληρά για να αποφύγει τα leaks του iPhone 12

Techblog.gr

Η Apple δεν είναι από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα leaks ως μέσω διαφήμισης. Στην Αμερικάνικη εταιρεία δεν αρέσουν τα leaks και για αυτόν τον λόγο αυξάνει τα μέτρα πρόληψης ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές για την iPhone 12 σειρά της εταιρείας που θα ανακοινωθεί το 2020.

Η ιστορία μίσους της Apple

προς τα leaks ξεκινάει το 2013 όπου ένας εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα κατάφερε να κλέψει χιλιάδες iPhone 5C με την βοήθεια του security guard, ο οποίος τον βοήθησε να αποφύγει τις κάμερες ασφαλείας.

Παρόλο που η εταιρεία αγόρασε και τα 19.000 κλεμμένα iPhone δεν κατάφερε να αποφύγει τα leaks, αφού τα εξαρτήματα ανέβηκαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας τον πλήρη σχεδιασμό του 5C smartphone.

Έπειτα η Apple δημιούργησε το New Product Security Team, το οποίο ανέλαβε τον έλεγχο των παγκόσμιων προμηθευτών της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο η Apple μείωσε τις διαρροές και κατάφερε να μειώσει στα επόμενα χρόνια τα 387 κλεμμένα iPhone σε μόλις 4 το 2016. Η NPS ανέφερε και την δημιουργία σήραγγας την οποία προσπάθησαν να δημιουργήσουν υπάλληλοι εργοστασίου ώστε να διαρρέουν στον έξω κόσμο τα components των iPhone.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι διαρροές προέρχονται από την έδρα της Apple στην Αμερική. Πλέον, η Apple έρχεται αντιμέτωπη με τα schematics και CAD-based renders τα οποία δίνουν μία εικόνα στον κόσμο για το πως θα μπορούσαν να μοιάζουν τα επόμενα iPhone.

Το πρόβλημα φέτος ξέφυγε για την Apple, η οποία είδε τα πρώτα renders του iPhone 11 να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μόλις 4 μήνες μετά την αποκάλυψη της XS σειράς.

Η Apple πλέον παρέχει πόρους για την πρόληψη των ψηφιακών διαρροών. Η εταιρεία διαθέτει ομάδες εντός της εταιρείας και συνεργάζεται πολύ στενά με τους προμηθευτές ώστε να αποτρέψει τα leaks. Πιο συγκεκριμένα, οι προμηθευτές πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστά δίκτυα συνεχώς τα οποία θα φιλοξενούν τα CAD αρχεία. Επίσης η Apple χρησιμοποιεί waterwarks ώστε να αποθαρρύνει όσους θέλουν να τραβήξουν screenshot.

Στην περίπτωση που διαρρεύσει κάποια πληροφορία από τους προμηθευτές, ο υπεύθυνος θα πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία με $25 εκατομμύρια δολάρια και υποχρεούται να καλύψει τα έξοδα της έρευνας. Εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, οι προμηθευτές εξόπλισαν τα εργαστήρια με νέο εξοπλισμό ασφαλείας ο οποίος συμπεριλαμβάνει τόσο κάμερες αναγνώρισης προσώπου όσο και επιπλέον φρουρούς. Ενδιαφέρον όμως προκαλεί το γεγονός ότι η Foxconn δεν έχει συμφωνήσει κάτι τέτοιο με την Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα