Η Apple απολογείται που άκουγε τι έλεγες στην Siri

Techblog.gr

Τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό ότι η Apple στέλνει σε τρίτους τις ηχητικές καταγραφές της Siri και λίγο αργότερα ο Αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε την διακοπή του προγράμματος μεταγραφής αυτών των δεδομένων.

Τώρα η Apple έκανε μία δημοσίευση για να απολογηθεί δημοσίως σε όλον τον κόσμο για τις πράξεις της.

Αρχικά, από προεπιλογή δεν θα καταγράφουμε τις ηχητικές καταγραφές και τις αλληλεπιδράσεις με την Siri. Θα

συνεχίσουμε όμως να χρησιμοποιούμε μαγνητοφωνήσεις ώστε να βοηθήσουμε την Siri να βελτιωθεί.

Δεύτερον, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αν η Siri θα χρησιμοποιήσει τις ηχητικές καταγραφές ώστε να βελτιωθεί. Ελπίζουμε ο κόσμος να επιλέξει να βοηθήσει την βελτίωση της, γνωρίζοντας ότι η Apple σέβεται τα δεδομένα των πελατών της και διαθέτει ισχυρούς ελέγχους ιδιωτικότητας. Όσοι ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο θα μπορούν να το εγκαταλείψουν όποτε το αποφασίσουν.

Τρίτον, όταν οι χρήστες αποφασίσουν να εγκαταλείψουν, ένας υπάλληλος της Apple θα μπορεί να ακούσει τα δείγματα των αλληλεπιδράσεων της Siri. Η ομάδα θα διαγράφει οποιαδήποτε καταγραφή η οποία ενεργοποίησε καταλάθος την Siri.

Το προηγούμενο διάστημα εκτός από την Apple εντοπίστηκαν και άλλες εταιρείες όπως η Google, Amazon, Facebook και Microsoft οι οποίες πλήρωναν υπαλλήλους ώστε να ακούνε τις ηχητικές καταγραφές, οι οποίοι λέγεται ότι άκουγαν έως 1.000 καταγραφές ημερησίως.

Μέχρι και σήμερα η Apple κρατούσε τα ηχητικά αυτά μηνύματα έως και έξι μήνες. Έπειτα διέγραφε τις πληροφορίες από τις οποίες μπορούσε να αναγνωριστεί ένας χρήστης ωστόσο αυτό της έδινε την δυνατότητα να κρατάει τα αρχεία έως και 2 χρόνια.

Από εδώ και στο εξής η Apple θα κρατάει μόνο τις ηχητικές καταγραφές όσων της δώσουν άδεια τις οποίες θα ακούνε μόνο υπάλληλοι της εταιρείας και όχι κάποιος τρίτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα