Γιατί το HDMI 2.1 είναι απαραίτητο για τα PlayStation 5 και Xbox Series X

Το HDMI 2.1 είναι μία απαραίτητη τεχνολογία που θα πρέπει ο κάθε υποψήφιος αγοραστείς Xbox Series X και PlayStation 5 να προσέξει. Ειδικά όσοι θέλετε να προμηθευτείτε μαζί ή στο άμεσο μέλλον μία τηλεόραση ή ένα monitor που θα απογειώσει την εμπειρία του gaming σας. Πάμε να δούμε τους λόγους που είναι τόσο απαραίτητο το HDMI

2.1.

Μεγαλύτερες αναλύσεις

To HDMI 2.1 προσφέρει έως και 10K ανάλυση εικόνας, όπως επίσης υποστηρίζει 8K και 4K. Το 4K είναι κάτι που περιμένουμε από τα Xbox Series X και PlayStation 5, όμως το HDMI 2.1 δίνει την επιπλέον υποστήριξη για 120Hz ταυτόχρονα. Επιπλέον, αν οι υποσχέσεις για 8K επαληθευτούν, θα μπορείτε να φτάσετε την εν λόγω ανάλυση με έως και 60fps.

ΗDR

Αν θέλετε να απολαύσετε εικόνα με ποιότητα 10bit ή 12bit για άριστη εμπειρία HDR, συνοδευόμενη από 4K ανάλυση και (ίσως) 120Hz στο PlayStation 5 ή το Xbox Series X, τότε το HDMI 2.1 είναι το απαραίτητο εργαλείο για εσάς. Χάρη στην ταχύτατη μεταφορά δεδομένων που προσφέρει η νέα τεχνολογία θα μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο δυνατό HDR περιεχόμενο με την καλύτερη δυνατή ανάλυση, αν και θα πρέπει να δούμε τα όρια της νέας γενιάς.

Refresh Rate

Οι παίκτες των Xbox Series X και PlayStation 5 θα μπορούν επίσης να απολαύσουν Variable Refresh Rate (VRR). Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει στις οθόνες να αλλάζουν το refresh rate τους ανάλογα με τα frames που στέλνει η πηγή. Οι PC gamers ήδη γνωρίζουν αυτή την τεχνολογία από το G-Sync της Nvidia ή το Freesync της AMD. Αν το παιχνίδι για παράδειγμα στέλνει στα 45Hz, τότε το VRR ρίχνει το refresh rate και της οθόνης στα 45Hz, προσφέροντας μία smooth εμπειρία.

Η πραγματική εμπειρία

Το PlayStation 5 και το Xbox Series X είναι πραγματικά τρομερά μηχανήματα, τουλάχιστον με τη δύναμη που έχουμε δει να έχουν στα χαρτιά. Οπότε, αν θέλετε να επενδύσετε σε μία νέα κονσόλα και αν πραγματικά θέλετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δείτε μία οθόνη με HDMI 2.1 είσοδο. Το VRR και το 10bit HDR είναι από μόνα τους λόγος για να αναβαθμίσει κάποιος, αλλά και τα 120Hz σε ανάλυση 4K, αν τελικά τα δούμε, θα συναρπάσουν.

Όσο για το 8K, αυτό ίσως να μην είναι εφικτό στις next-gen κονσόλες, όχι μόνο εξαιτίας της δύναμης που έχουν, αλλά επειδή το HDMI τους μπορεί να στείλει έως και 40Gbps, λιγότερο δηλαδή από τα maximum 48Gbps της τεχνολογίας HDMI 2.1.

Γιατί το HDMI 2.1 είναι απαραίτητο για τα PlayStation 5 και Xbox Series X - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα