Γιατί δεν θέλεις να βάλεις Google Play στα Huawei P40, P40 Pro, P40 Lite, P40 Lite E και Honor

Τα Huawei P40 είναι τα πρώτα Android smartphones που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν Google Mobile Services (GMS), αυτό σημαίνει

ότι οι κάτοχοι των P40, P40 Pro, P40 Lite και P40 Lite δεν έχουν διαθέσιμο το Google Play για να κατεβάζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και games στο κινητό τους, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών μέσα από το δικό της store.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα Honor 30 και Honor 30 Pro, χωρίς Google Play και αυτά, αν και από ότι μαθαίνουμε μάλλον τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου Ευρώπη, θα μείνουν μόνο στην Κίνα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την απουσία Google Mobile Services και Google Play από τα νέα Huawei και νέα Honor smartphones και τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά σου, διάβασε εδώ.

Γιατί δεν θέλεις να βάλεις Google Play Store στα Huawei και Honor smartphonesΗ εγκατάσταση των GMS (που απαιτούνται για το Google Play) δεν είναι εύκολη, απαιτεί βασικές τεχνικές γνώσεις και εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο που να συνδέεται με το κινητό.Ακόμα και μετά την σωστή εγκατάσταση ενδέχεται να μην έρχονται ειδοποιήσεις από εφαρμογές αφού η Huawei δεν έχει επίσημη πρόσβαση.Δεν λειτουργούν όλες οι εφαρμογές. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι χάρτες Google Maps που δεν δούλευαν για πολύ καιρό. Προσοχή όμως γιατί με οποιοδήποτε update της εφαρμογής μπορεί να μην λειτουργούν ξανά. Αυτό ισχύει και για άλλες εφαρμογές.Δεν αναφέρεται πουθενά αν η εγγύηση θα ισχύει μετά την εγκατάσταση των GMS, αφού η διαδικασία είναι “hardcore” και περιλαμβάνει χειροκίνητο flash ανεπίσημου “backup”.Τι γίνεται με τα update; Μετά από μία μεγάλη αναβάθμιση θα υπάρχουν μέσα τα GMS; Θα λειτουργούν;Η Huawei έχει πρόσβαση στα Android Security patches μόνο όταν γίνουν open source διαθέσιμα, γεγονός που καθιστά τα κινητά τους λιγότερο ασφαλή.Όλες οι λύσεις για εγκατάσταση των GMS και του Play Store είναι προσωρινές μιας και κάποια στιγμή σταματάνε να λειτουργούν και θα πρέπει να ψάχνεις για την επόμενη “λύση”.

Keywords
Αναζητήσεις
γιατί δεν έχει google το p40 lite
Τυχαία Θέματα