Αθώα η Uber για τον θάνατο ποδηλάτη με το αυτόνομο όχημα

Techblog.gr

Πέρισυ τέτοια εποχή αυτόνομο όχημα της Uber ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατυχήμα με αποτέλεσμα τον θάνατο ποδηλάτη. Το Volvo XC90 με σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber δεν αντιλήφθηκε γυναίκα ποδήλατη που διέσχιζε βράδυ τον δρόμο προκαλώντας το μοιραίο ατύχημα.

Η Uber οδηγήθηκε στα δικαστήρια και βρέθηκε

ενώπιον της δικαιοσύνης. Κατά την διάρκεια της έρευνας στα έγγραφα και τα προγράμματα αυτόνομης οδήγησης της Uber, βρέθηκαν αρκετές παραβιάσεις που μαρτυρούν τα χαλαρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας που λάμβαναν οι υπεύθυνοι του project.

Λέγεται ότι κατά την διάρκεια της μοιραίας βόλτας με το αυτόνομο της Uber, μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας οδηγός και όχι δύο όπως προβλέπεται.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η εταιρεία θα κριθεί ένοχη για το μοιραίο τροχαίο, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει «κάποια βάση» για ποινικά ένοχα στοιχεία που να την επιβαρύνουν.

Το πόρισμα του δικαστηρίου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, οι περισσότερες όμως συμφωνούν πως η Uber μάλλον την γλίτωσε χωρίς έπρεπε. Η Uber μοιάζει, προς το παρόν, να την έχει «βγάλει καθαρή», αλλά ενδέχεται αυτό να αλλάξει ξανά στα δικαστήρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα