Αλλαγή στρατηγικής για την Asus η οποία επικεντρώνεται σε gaming συσκευές

Techblog.gr

Αλλαγή πλεύσης για την Asus η οποία ανακοίνωσε ότι θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε προϊόντα και συσκευές για gamers και power users κι όχι τόσο σε κλασικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας όπως έκανε μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα. η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του CEO της, Jerry Shen, ο οποίος ήταν επικεφαλής τα τελευταία

11 χρόνια, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα αντικατασταθεί από δύο διευθύνοντες συμβούλους. Ο S.Y. Η Hsu θα αναλάβει την επιχείρηση PC ενώ η Samson Hu την παγκόσμια εξυπηρέτηση πελατών με τις κινήσεις αυτές να δείχνουν πως η Asus θα αναδιοργανώσει την στρατηγική της όσον αφορά στις κινητές συσκευές της.

Η έμφαση στα games έχει ως σκοπό την εστίαση της εταιρείας στην αγορά του παγκόσμιου ηλεκτρονικού gaming το οποίο αποφέρει πολλά κέρδη. Η Asus είναι γνωστή στο χώρο ως εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και παιχνιδιών κι έτσι είναι λογικό να επικεντρωθεί στην κατασκευή gaming smartphones.

Οι αλλαγές αυτές είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν και τη σειρά Zenfone που τα πηγαίνει πολύ καλά στη μεσαία κατηγορία χωρίς αυτό να είναι ακόμη σίγουρο. Να θυμίσουμε πως το πρώτο gaming smartphone της εταιρείας, το Asus ROG Phone, είχε πάρει πολύ καλές κριτικές από τους κριτικούς αλλά και από τους χρήστες και ήταν ένα από τα πιο “gamer-centric” κινητά της αγοράς.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός, τέλος, κάνει την εταιρεία να μην επικεντρώνεται τόσο πολύ στα οικονομικά κινητά με τον πρόεδρο της Asus Jonney Shih να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μικρομεσαία κατηγορία κινητών τηλεφώνων πρόκειται για ένα “αιματηρό πεδίο μάχης” κι έτσι ίσως δούμε περισσότερα ROG phones και λιγότερα ZenFones στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα