Αισθητήρα 108 Megapixel θα παρουσιάσει η Samsung μέσα στο μήνα

Techblog.gr

Παρόλο που τα πολλά MP σε μία κάμερα δεν σημαίνουν απαραίτητα και τέλεια φωτογραφία, η Samsung συνεχίζει να φέρνει στην αγορά αισθητήρες με πολλά MP τα οποία χρησιμοποιούν το Quad Bayer filter. Αρκετές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να ενσωματώνουν στα smartphone τους κάμερες των 48MP ενώ η Realme και η Redmi ετοιμάζουν τα πρώτα smartphone με 64MP κάμερες.

Stay tuned

for the next big news. August 12, 2019. #NextGenCapture pic.twitter.com/bE8treRBTD

Samsung ISOCELL (@samsungisocell) August 9, 2019

Τα 64MP φαίνονται λίγα μάλλον για την Samsung η οποία θα ανακοινώσει στις 12 Αυγούστου τον πρώτο 108MP sensor. Η κάμερα των 108MP θα τραβάει φωτογραφίες των 27MP χρησιμοποιώντας pixel binning, άγνωστο παραμένει όμως αν ο αισθητήρας του Νοτιοκορεάτικου κολοσσού θα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 12032 x 9024 pixels.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Quad Bayer filter ενώνει 4 pixel σε 1 ώστε να καταφέρει να αποτυπώσει περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι φωτογραφίες θα έχουν ανάλυση που θα αντιστοιχεί στο 1/4 των MP της κάμερας.

Το πρώτο smartphone που θα ενσωματώνει τον 108MP sensor ίσως είναι το Mi Mix 4 το οποία θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους, τουλάχιστον στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα