Xiaomi Mi8: Επίσημο με Snapdragon 845, 6GB RAM, διπλή κάμερα, Infrared Face Unlock και τιμή 360 ευρώ

Techblog.gr

Η Xiaomi παρουσίασε με κάθε επισημότητα το επετειακό Xiaomi Mi8 το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή του, δείχνοντας πως ένα flagship smartphone μπορεί να είναι οικονομικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο event που έγινε στο Shenzhen της Κίνας, η Xiaomi αποκάλυψε το Mi8 το οποίο διαθέτει οθόνη κατασκευής Samsung και τεχνολογίας AMOLED στις 6.21 ίντσες με ανάλυση Full HD+ 2248×1080 και φωτεινότητα

600 nits , αναλογία οθόνης 18.7:9 και 88.5% αναλογία οθόνης-συσκευής. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή συσκευή όπου κυρίαρχο υλικό είναι το γυαλί ενώ οι ομοιότητες με το iPhone X να είναι παραπάνω από ορατές.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, οι πληροφορίες για τον επεξεργαστή και τη μνήμη RAM επιβεβαιώθηκαν, μιας και στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845, ο οποίος πέτυχε σκορ-ρεκόρ 301.472 πόντων στο AnTuTu, τη μνήμη RAM να βρίσκεται στα 6GB και τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης να ποικίλει μιας και υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις με 64GB, 128GB και 256GB ενώ δε δίνεται η δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών microSD.

Όπως αναφέραμε, το Xiaomi Mi8 μοιάζει αρκετά με το iPhone X, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό μιας και η ουσία βρίσκεται στην εμπειρία χρήσης ενός smartphone, με το notch για το οποίο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες να είναι και επίσημα παρών μιας και διαθέτει αισθητήρες για το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω Infrared Face Unlock ακόμα και στο σκοτάδι όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία.

Στον τομέα της κάμερας, το Xiaomi Mi8 διαθέτει κύρια διπλή κάμερα τοποθετημένη σε κάθετη διάταξη, πετυχαίνοντας 105 πόντους στο DxOMark στον τομέα της αποτύπωσης φωτογραφιών, με τους δύο φακούς να είναι ανάλυσης 12MP και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας τεσσάρων αξόνων (4-axis OIS). Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει την εμφάνισή της στις κάμερες μιας και αναλαμβάνει την αναγνώριση των σκηνών και την λειτουργία του portrait mode για την αποτύπωση φωτογραφιών με bokeh εφέ.

Η εμπρόσθια selfie κάμερα είναι ανάλυσης 20MP με κλείστρο f/2.0 και την AI να επεμβαίνει στην αποτύπωση selfie φωτογραφιών ενώ διαθέσιμα είναι και αρκετά beauty modes για φωτογραφίες χωρίς ψεγάδια.

Η συσκευή “τρέχει” λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo μέσω του MIUI 10, διαθέτει θύρα USB-C, μπαταρία 3400mAh ενώ εντύπωση προκάλεσε το ότι διαθέτει dual-frequency GPS το οποίο είναι πιο ακριβές και θα βελτιώνει την πλοήγησης της συσκευής με την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών που προκαλούνται από τα κτίρια και έτσι οι χρήστες να λαμβάνουν δεδομένα μεγαλύτερης ακρίβειας σχετικά με την τοποθεσία και την πλοήγηση μέσω των κατάλληλων εφαρμογών.

Το Xiaomi Mi8 θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου στην Κίνα στην τιμή των 360 ευρώ για την έκδοση 6GB RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, η έκδοση με τα 6GB και 128GB θα κοστίζει 400 ευρώ και η 6GB/256GB στα 440 ευρώ.

Στη συνέχεια η Xiaomi παρουσίασε το Mi8 SE το οποίο είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που “φοράει” τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 710 ο οποίος θα συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας της συσκευής, μνήμη RAM στα 4GB και 6GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB. Όσον αφορά την οθόνη, η συσκευή διαθέτει οθόνη AMOLED στις 5.88 ίντσες, κύρια διπλή κάμερα στα 12MP και 5MP και εμπρόσθια στα 20MP.

Το Xiaomi Mi8 SE διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo μέσω του MIUI 9 και μπαταρία 3120mAh, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου για την αγορά της Κίνας με τιμή στα 240 ευρώ για το συνδυασμό 4GB/64GB και 267 ευρώ για το συνδυασμό με τα 6GB RAM και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Τέλος, παρουσιάστηκε το Xiaomi Mi 8 Explorer Edition το οποίο διαθέτει τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη, επιβεβαιώνοντας το video που δείχνει τη λειτουργία του fingerprint scanner που είχε διαρρεύσει λίγες ημέρες πριν.

Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει μπαταρία 3000mAh και υποστηρίζει 3D Face Unlock χρησιμοποιώντας τεχνικές με τις οποίες το φως καταγράφει κάθε λεπτομέρεια του προσώπου με μεγάλη ακρίβεια.

Το Xiaomi Mi8 Explorer Edition θα διαθέτει ημιδιαφανές πίσω πλευρά από γυαλί έτσι ώστε να φαίνεται το εσωτερικό της συσκευής η οποία θα κυκλοφορήσει με 8GB RAM και 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης με τιμή 494 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα