Vodafone Ισπανίας: Πραγματοποίησε δοκιμή με 5G smartphones

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Vodafone έκανε με επιτυχία το πρώτο δοκιμαστικό του δικτύου 5G, όσον αφορά την σύνδεση και την απόδοση των smartphones, σε αυτό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έκανε η Vodafone πριν λίγες ώρες, στέφθηκε με επιτυχία το πρώτο δοκιμαστικό, κατά το οποίο συνδέθηκαν 5G smartphones,

στο δίκτυο της εταιρείας. Το δοκιμαστικό αυτό ήταν αναγκαίο, καθώς εντός του 2020, θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του νέου δικτύου 5G, στις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Πιο χαρακτηριστικά, η Vodafone ανέφερε πως στα πλαίσια των δοκιμών, έκανε video-κλήσεις σε ultra-high-resolution 4K, ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Η ταχύτητα είναι 10 φορές πιο γρήγορη από αυτήν που έχει η τεχνολογία 4G.

Η κυκλοφορία του 5G σε Παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται το 2020, μάλιστα κάποιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Νότια Κορέα, έχουν ήδη ξεκινήσει την κυκλοφορία του 5G, σε μικρή κλίμακα βέβαια.

Για την ώρα αυτό που προσπαθούν να διασφαλίσουν, είναι η ασφάλεια του δικτύου και η προστασία των καταναλωτών από τυχόν προβλήματα. Οι κυβερνήσεις, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι όποια εταιρεία ασχοληθεί με το 5G δίκτυο, όποια κι αν είναι αυτή, θα το κάνει με διαφάνεια. Μην ξεχνάμε άλλωστε τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει η διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Huawei.

Η νέα τεχνολογία 5G, αναμένεται να εισαχθεί πρώτα στον εταιρικό τομέα και στην συνέχεια, να δοθεί η πρόσβαση στους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα