Vivo: Ετοιμάζει smartphone με slider μηχανισμό και μηδενικά bezels

17:25 2/5/2020 - Πηγή: TechBlog

Η Vivo είναι γνωστή για τον εντυπωσιακό και καινοτόμο σχεδιασμό των smartphone της. Ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε έξυπνο τηλέφωνο με in-display fingerprint scanner και pop-up κάμερα. Ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα smartphone με slider μηχανισμό.

Έρχεται το επόμενο ΝΕΧ smartphone

Τελικά, η Vivo κατέθεσε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο έξυπνο τηλέφωνο με slider μηχανισμό. Το συνολικό design του

smartphone θυμίζει αυτό των Oppo Find X, Xiaomi Mi MIX 3, Honor Magic 2 3D, και Lenovo Z5 Pro.

Πρόκειται για μία υλοποίηση που δεν υιοθετήθηκε από πολλές εταιρείες, και εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα, με τις κατασκευάστριες να στρέφονται σε άλλες λύσεις, όπως η pop-up κάμερα. Γιατί λοιπόν η Vivo χρησιμοποιεί κάτι που φαινομενικά έχει αποτύχει;

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των slider μηχανισμών είναι η μειωμένη αντοχή τους. Ίσως η εταιρεία βρήκε τρόπο να ενισχύσει τον μηχανισμό χωρίς να μεγαλώσει τις διαστάσεις του και το πάχος του smartphone.

Στις εικόνες που συνοδεύουν την πατέντα, βλέπουμε ότι η Vivo έχει τοποθετήσει στο κινούμενο κομμάτι την κύρια κάμερα μαζί με το LED flash, ενώ στο κύριο σώμα του smartphone υπάρχουν τρεις ακόμα αισθητήρες.

Επιπλέον, θα περίμενε κανείς η ολίσθηση του κινούμενου τμήματος να αποκαλύπτει την selfie κάμερα του smartphone. Ωστόσο, στις εικόνες βλέπουμε έναν κενό χώρο. Οπότε, ίσως η Vivo έχει σχεδιάσει το συγκεκριμένο τμήμα του έξυπνου τηλεφώνου ως ενιαίο χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενεί διάφορους αισθητήρες, κάποιο ηχείο, ή ακόμα και οθόνη.

Η αναλογία της κύριας οθόνης φαίνεται να είναι 21:9 και τα bezels παρουσιάζονται μηδενικά. Κρίνοντας λοιπόν από το ιδιαίτερο design του έξυπνου τηλεφώνου, και με βάση τη μέχρι σήμερα δράση της Vivo, ενδεχομένως η πατέντα αφορά κάποιο επερχόμενο NEX smartphone.

Keywords
Τυχαία Θέματα