Teardown αποκαλύπτει πόσο δύσκολη είναι η επισκευή των Galaxy S10

07:45 7/3/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το complete teardown των νέων Samsung Galaxy S10 και Galaxy S10e αποκαλύπτει δυσκολίες κατά την επιδιόρθωση. Το iFixit έκανε το teardown στα Galaxy S10 και S10e και τα νέα δεν είναι καλά για τους DIY

enthusiasts.

Τα νέα smartphone της Samsung φαίνεται πως θέλουν ακόμα περισσότερη δουλειά για όσους θέλουν να τα επισκευάσουν με την άνεση τους στο σπίτι τους. Ακόμα και αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και τις τεχνικές γνώσεις γύρω από τα κινητά τηλέφωνα της εποχής μας θα βρείτε το ultrasonic in-display fingerprint reader αντιμέτωπο σας. Ειδικά αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στον reader τότε αυτός θα πρέπει να αντικατασταθεί μαζί με την οθόνη.

Η αλλαγή του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Galaxy S10e από την άλλη είναι λίγο πιο εύκολη αφού χρειάζεται απλά να αφαιρέσετε την οθόνη με τον αισθητήρα να παραμένει στην θέση του. Μπαταρία και οθόνη χρειάζονται παραμένουν ακόμα στα ίδια επίπεδα δυσκολίας.

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει βλάβη στον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του S10 (μάλλον και στους S10+) τότε η επισκευή του θα είναι πολύ δαπανηρή και δυστυχώς δεν είναι η μόνη αδυναμία του. Για κάποιον λόγο το USB-C και στο μικρότερο S10e δεν μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα.

Συμπερασματικά το iFixit δίνει 3/10 στην επισκευή των Galaxy S10 και S10e, μία μονάδα κάτω από το Galaxy S9 και τρεις ολόκληρες μονάδες από τα iPhone XS και XS Max. .

Keywords
Τυχαία Θέματα