Samsung, Κλείνει με «patch» σοβαρό κενό ασφαλείας στα Samsung Galaxy S4 και Galaxy Tab 3

Αν έχετε στην διάθεση σας το Samsung Galaxy S4 ή το Samsung Galaxy Tab 3, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας στην Samsung (Samsung account). Για καλό και για κακό. H εταιρεία ασφάλειας φορητών συσκευών MediaTest Digital, κατάφερε να «αποσπάσει» ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από λογαριασμούς Samsung.

Ονόματα, διευθύνσεις email, και passwords, όλα εκτεθειμένα και σε κίνδυνο.

Αφού η εταιρεία εντόπισε το ιδιαίτερα σημαντικό κενό ασφάλειας που έβαζε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα χρηστών με λογαριασμό Samsung, επικοινώνησε με την εταιρεία Heise Security, ένα ειδησεογραφικό οργανισμό που καλύπτει κυρίως θέματα που αφορούν στην ασφάλεια.

Η Heise Security που έχει την έδρα της στην Γερμανία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του κενού ασφαλείας, και της «εξαγωγής» προσωπικών δεδομένων από λογαριασμούς χρηστών Samsung, και στην συνέχεια επικοινώνησε με την Samsung. Έστειλε όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες στην Κορεάτικη εταιρεία, η οποία κινήθηκε αστραπιαία κλείνοντας το κενό ασφαλείας, πέντε μέρες αφότου της κοινοποιήθηκε το πρόβλημα.

Το κενό ασφαλείας, επιτρέπει σε κάποιον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του κατόχου για παράδειγμα ενός Samsung Galaxy S4, εφόσον και οι δύο είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Όσο αφορά στα δεδομένα που «συμβιβάζονταν»; Όνομα, διεύθυνση email, κωδικός πρόσβασης, τοποθεσία, IMEI ενώ αν ήθελε, ο κακόβουλος χρήστης μπορούσε να ανακατευθύνει κλήσεις, να αποστείλει μηνύματα στην συσκευή, να την «κλειδώσει», να καταγράψει κινήσεις στον χάρτη κ.α.

Η Samsung υποτίθεται ότι «έκλεισε» το κενό ασφαλείας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, όπως και αν επηρεάζονται και άλλες συσκευές της εταιρείας. Για καλό, και για κακό λοιπόν, όσοι έχετε λογαριασμό Samsung, αλλάξτε το password σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα