Samsung Galaxy S10: 3D Printed δακτυλικό αποτύπωμα ξεγέλασε τους υπερηχητικούς αισθητήρες

19:22 5/4/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Ένας χρήστης του Imgur, Darkshark, δημοσίευσε όλη τη διαδικασία που του επέτρεψε να δημιουργήσει ένα ψεύτικο αποτύπωμα, το οποίο είναι ικανό να ξεκλειδώσει τους υπερηχητικούς αισθητήρες των Samsung Galaxy S10 και Galaxy S10+, πρακτικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για να το καταφέρει αυτό, πήρε μία φωτογραφία ενός δακτυλικού αποτυπώματος που άφησε σε ένα ποτήρι. μετά το εισήγαγε στο Photoshop και αύξησε την αντίθεση της

εικόνας. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το Autodesk 3ds Max για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του δακτύλου αποτυπώματος, το οποίο εκτύπωσε με έναν 3D εκτυπωτή.

Ο εκτυπωτής χρειάστηκε 13 λεπτά, τόσος χρόνος απαιτήθηκε μέχρι να μάθουμε ότι ο υπερηχητικός αισθητήρας των Samsung Galaxy S10 μπορεί να ξεγελαστεί, από ένα ψεύτικο δακτυλικό αποτύπωμα. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το βίντεο στο οποίο ο δημιουργός του τρισδιάστατου δακτυλικού αποτυπώματος το χρησιμοποιεί και ξεκλειδώνει το κινητό του.

Και για όσους αναρωτιούνται γιατί κάποιος να μπει σε τόσο κόπο, η απάντηση είναι απλή. Ο Darkshark ήθελε να προειδοποιήσει όσους δουν τη δημοσίευση του, για το πόσο αναξιόπιστη είναι αυτή η μέθοδος κλειδώματος της συσκευής.

Η ασφάλεια που υπόσχονται οι υπερηχητικοί αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων υπονομεύεται από τον συνδυασμό μιας απλής DSLR και ενός 3D εκτυπωτή. Πιστεύετε ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να επιβραδύνει την υιοθέτηση αυτής της νέας τεχνολογίας;

Keywords
Τυχαία Θέματα