Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Το flagship της σειράς με οθόνη 6,9 ιντσών και μπαταρία 4.500mAh

17:02 5/8/2020 - Πηγή: TechBlog

Αυτό που εδώ και χρόνια κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού για το Unpacked event της Samsung είναι η ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας της σειράς Note της εταιρείας. Φέτος, όπως και πέρσι, έχουμε δύο συσκευές στη σειρά, όμως τις εντυπώσεις κλέβει το πιο εξελιγμένο μοντέλο, Galaxy Note 20 Ultra.

Ελάχιστα bezel και μικρότερο μέγεθος

Το Galaxy

Note 20 Ultra έρχεται με οθόνη τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, με ανάλυση 3088×1440, με ρυθμό ανανέωσης οθόνης 120Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240Hz,ο οποίος λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η οπή για τη selfie κάμερα έχει περιοριστεί αρκετά, φτάνοντας τα μόλις 3.5 pi, ενώ η λειτουργία μείωσης μπλε φωτός μειώνει έως και 13% την εκπομπή μπλε φωτός. Η φωτεινότητα της οθόνης έχει πλέον αυξηθεί στα 1500 nits, την υψηλότερη από κάθε άλλο μοντέλο της Samsung.

Χάρη στον περιορισμό των bezel ακόμα περισσότερο, το ύψος της συσκευής ανέρχεται στα 164,8 εκατοστά, με βάρος μόλις 214 γραμμάρια. Σε αντίθεση, το Galaxy S20 Ultra είχε ύψος 166,9 εκατοστά και βάρος 222 γραμμάρια. Επίσης, η αναλογία οθόνης με σώμα έχει φτάσει πλέον στο 91.6%. Το πίσω μέρος του Galaxy Note 20 Ultra είναι κατασκευασμένο από γυαλί, με μεταλλικό περίβλημα στα πλαϊνά.

Γνώριμες επιδόσεις, νέα εμπειρία S PEN

Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 990, ο ίδιος δηλαδή που είδαμε και στη σειρά Galaxy S20, συνοδευόμενος από 12GB LPDDR5 μνήμης RAM και 256GB ή 512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.500mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 45W και γρήγορης ασύρματης φόρτισης στα 15W, αν και μέσα στο κουτί θα περιλαμβάνεται ο φορτιστής των 25W.

Ένα από τα στοιχεία όμως που αναβαθμίστηκαν αρκετά είναι το S Pen, το οποίο πλέον έρχεται με μικρότερο χρόνο απόκρισης, μόλις στα 9ms. Αυτό επιτρέπει εμπειρία γραφής, με την εταιρεία να σημειώνει ότι φαίνεται τόσο ρεαλιστικό όσο ένα πραγματικό στυλό, αν και θα πρέπει να δούμε από κοντά τις διαφορές με τα μέχρι τώρα Galaxy Note 10. Επίσης, υπάρχουν 5 νέα air gestures, για πιο εύκολη πλοήγηση στο λειτουργικό.

Βελτιωμένη κάμερα και νέες λειτουργίες

Στο τομέα της κάμερας, το Galaxy Note 20 Ultra προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Samsung για το 2020, με τριπλό σύστημα κάμερας με κύριο αισθητήρα 108MP με f/1,8, ultra-wide αισθητήρα 12MP με f/2.2 και telephoto 12MP με έως και 5x οπτικό ζουμ και 50x ψηφιακό. Το σύστημα κάμερας συνοδεύεται από έναν αισθητήρα Laser AutoFocus, για καλύτερη διαμόρφωση της απόστασης στις λήψεις, ενώ υπάρχει και το μικρόφωνο για zoom σε συγκεκριμένο ήχο κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Με τη λειτουργία Bright Night η Samsung υπόσχεται μεγαλύτερη φωτεινότητα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων αλλά και μείωση θολώματος όταν βρίσκεστε εν κινήσει, ενώ κάνει λόγω και για Bokeh επιπέδου DSLR με τη βελτιωμένη λειτουργία AI Live Focus Video. Τέλος, το Super Steady δεύτερης γενιάς προσφέρει διπλάσια σταθεροποίηση σε κίνηση και τράνταγμα την ώρα λήψης των βίντεο, χάρη στο αυξημένο FoV των 60 μοιρών.

Το DeX mode έρχεται βελτιωμένο με το OneUI 2.5 και προσφέρει εμπειρία αρκετά κοντά σε αυτή του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ειδικά για όσους από εσάς έχετε ChromeOS. Επίσης, υποστήριξη Wi-Fi 6 οι ταχύτητες download αναμένονται έως 1.2Gbps, όπου βέβαια είναι διαθέσιμο αυτό. Τέλος, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra θα κυκλοφορήσει μόνο σε 5G μοντέλο, χωρίς καμία 4G έκδοση.

To Samsung Galaxy Note 20 Ultra θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, τα glossy Mystic Black και Mystic White, αλλά και το ματ χρώμα Mystic Bronze. Η τιμή της έκδοσης 256GB ανέρχεται στα 1.349 ευρώ, ενώ το μοντέλο των 512GB ανεβαίνει στα 1.449 ευρώ. Όσοι κάνετε προπαραγγελία τη συσκευή θα έχετε δώρο τα νέα TWS Galaxy Buds live.

Βρείτε τα νέα Galaxy Note 20 series εδώ.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Το flagship της σειράς με οθόνη 6,9 ιντσών και μπαταρία 4.500mAh - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα