Samsung Galaxy Fold 2: Θα έχει για προστασία οθόνης Ultra Thin Glass

Techblog.gr

Ένα από τα προβλήματα που συνεχίζει να παρουσιάζει το Samsung Galaxy Fold είναι η λεπτή πλαστική μεμβράνη που “προστατεύει” την εύκαμπτη οθόνη του. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία θα εφοδιάσει το Samsung Galaxy Fold 2 με Ultra Thin Glass.

Το Ultra Thin Glass

Το Ultra Thin Glass

που θα προστατεύει την εύκαμπτη οθόνη του Galaxy Fold 2 έχει πάχος μόνο 0,1 χιλιοστά, δηλαδή σχεδόν όσο μία ανθρώπινη τρίχα. Η παραγωγή του συγκεκριμένου γυαλιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή τιμολόγηση του επόμενου foldable smartphone της νοτιοκορεατικής κατασκευάστριας.

Όπως και να έχει, το Ultra Thin Glass είναι σαφώς καλύτερο από το απλό πλαστικό πολυμερές φιλμ και σίγουρα θα προστατεύει καλύτερα την οθόνη του Samsung Galaxy Fold 2, από ότι το πλαστικό προστατεύει την οθόνη του προκατόχου του.

Επιπλέον, το στοιχείο που επιτρέπει στο Ultra Thin Glass να λυγίζει είναι η τελική ειδική επίστρωση. Αν και η Corning, η Asahi και η NEG εργάζονται ήδη στα δικά τους ευλύγιστα γυαλιά προστασίας, η Samsung εξετάζει τη χρήση γυαλιού από την SCHOTT AG, το οποίο έχει επεξεργαστεί η DOWOO INSYS, και σύμφωνα με πηγές βρίσκεται 4-5 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Πιθανή τιμολόγηση και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Samsung Galaxy Fold 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020 παγκοσμίως. Οι αναφορές θέλουν το επόμενη γενιάς foldable smartphone να έχει clamshell σχεδιασμό, 6,7 ίντσες οθόνη και να είναι κατά 25% φθηνότερο από τον διάδοχο του. Βέβαια, όπως ήδη αναφέραμε η χρήση του Ultra Thin Glass ίσως να μην επιτρέψει στην κατασκευάστρια να ρίξει τις τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα