Qualcomm Snapdragon Wear 3100 για φορετές συσκευές και βελτίωση στη διάρκεια μπαταρίας

Techblog.gr

Η Qualcomm έκανε επίσημο τον επεξεργαστή Snapdragon Wear 3100 για smartwatches και φορετές συσκευές, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για τις Wear OS συσκευές, με τη μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας με σκοπό τη μεγαλύτερη αυτονομία τους.

Η πρώτη προσπάθεια της Qualcomm στους επεξεργαστές για φορετές συσκευές έγινε με την τροποποιημένη έκδοση του Snapdragon 400 που είχε μικρές επιδόσεις στην εκτέλεση των διεργασιών και άσχημη αυτονομία. Στη συνέχεια είχαμε το Snapdragon

Wear 2100 ο οποίος ήταν 30% μικρότερος του 400, χρησιμοποιούσε λιγότερα ποσά ενέργειας και έφερε τη συνδεσιμότητα με τα δίκτυα 4G στα smartwatch.

Όσον αφορά τα Snapdragon Wear 3100, είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να παρουσιάζει βελτίωση σε πολλούς τομείς, με το σημαντικότερο να είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας και θα εξασφαλίζονται 4 με 12 ώρες επιπλέον χρήσης σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Για παράδειγμα, ένα smartwatch με μπαταρία 450mAh και τον Snapdragon Wear 3100, θα έχει αυτονομία 15 ωρών με το GPS και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών να λειτουργεί συνέχεια, από τη στιγμή που ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το mode για τη χρήση του για κάποιο σπορ. Εαν όμως έχουμε κάποιον χρήστη που θα χρησιμοποιεί το Traditional Watch Mode στο Wear OS, τότε θα απολαμβάνει αυτονομία μιας εβδομάδας αφού θα το έχει σαν απλό ρολόι.

Ο Snapdragon Wear 3100 διαθέτει έναν δεύτερο επεξεργαστή, τον Qualcomm QCC1110, ο οποίος θα αναλαμβάνει τις διεργασίες που απαιτούν μικρά ποσά ενέργειας, απαλλάσσοντας τον κύριο επεξεργαστή από αυτές τις διαδικασίες με συνέπεια τη βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Wear 3100 ενσωματώνει την “deep learning engine” για λειτουργίες όπως την ανίχνευση λέξεων. Επίσης, ο επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος και χρονισμένος στα 1.2GHzμ χρησιμοποιεί τους πυρήνες ARM Cortex-A7, ίδιους με τον πυρήνα του προηγούμενου μοντέλου.

Ο Qualcomm Snapdragon Wear 3100 μπορεί να υποστηρίξει σύνδεση στα 4G δίκτυα με ταχύτητες 1Gbps για download και 150Mbps για upload, για όσους επιλέξουν τις 4G εκδόσεις των smartwatch, με τους πρώτους πελάτες της Qualcomm να είναι οι Fossil Group, Louis Vuitton και Montblanc.

Keywords
Τυχαία Θέματα