Project Graal, Οι παλιές ελληνικές ταινίες όπως δεν τις έχετε ξαναδεί

Οι παλιές ελληνικές ταινίες παραμένουν σταθερή αξία στο πέρασμα του χρόνου και παρά την πληθώρα των επαναλήψεων τους δεν κουραζόμαστε να τις βλέπουμε. Όμως μέχρι σήμερα, στην τηλεόραση τις βλέπαμε όπως αυτές προβάλλονταν τότε στον κινηματογράφο; Η απάντηση είναι όχι, αυτό όμως πεόκειται να αλλάξει.

Φυσικά αυτά τα μειονεκτήματα δεν ήταν ορατά στο μέσο χρήστη γιατί δεν υπήρχαν συσκευες και μέσα ώστε να αναδείξουν την δυναμική του φίλμ και αφετέρου δεν υπήρχε εξειδικευμένη γνώσης και μέτρο σύγκρισης. Και με project όπως αυτό της

ψηφιοποίησης των ταινιών της φίνος φιλμ από την ελληνική εταιρία Graal θα μπορούμε αν διατεθούν στον κοινό με ανάλογο μέσο και με σωστή μεταφορά (π.χ. Blu-ray 1080p/24fps) να τις απολαύσουμε με την σωστή κινηματογραφική αίσθηση.

Τι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα;
To φιλμ ψηφιοποιόταν χωρίς καθαρισμό και με την ποιότητα που επέτρεπε ο εξοπλισμός παλαιότερης τεχνολογίας και μεταφέρονταν σε μέσα (βιντεοκασέτα, DVD, αναλογική TV) με τα ανάλογα μειονεκτήματα που προσφέρουν τα μέσα αυτά: Χαμηλή ποιότητα εικόνας και ήχου, Telecine.

Δαμιανός Καλανίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα