PayPal: Αποσύρει την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

Techblog.gr

Το Facebook παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό του κρυπτονόμισμα το οποίο ακούει στο όνομα Libra σε συνδυασμό με 27 ακόμη εταιρείες. Το PayPal συμμετείχε και αυτό την δημιουργία του ωστόσο η διάσημη πλατφόρμα πληρωμών αποφάσισε τώρα να αποσύρει την υποστήριξη του. Το PayPal δεν ανέφερε κάποιον συγκεκριμένο

λόγο πίσω από αυτήν την κίνηση, δήλωσε όμως ότι:

Αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από το Libra Association ώστε να επικεντρωθούμε στο υπάρχον πλάνο μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς προσπαθούμε να εκδημοκρατίσουμε την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς με χαμηλότερη εξυπηρέτηση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσδοκίες του Libra και προσβλέπουμε στην μελλοντική συνεργασία. Το Facebook έχει ένας αξιόλογος και στρατηγικός συνεργάτης του PayPal και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να το υποστηρίζουμε.

Φημολογείται ότι το PayPal αποφάσισε να εγκαταλείψει το εγχείρημα αφού εντοπίστηκαν οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις των κρατικών οργανισμών. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Libra δεν έχει ακόμη κάποιον τρόπο καταπολέμησης για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Dante Disparte επικεφαλής της πολιτικής και επικοινωνίας του Libra Association επιβεβαίωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι η “οικοδόμηση ενός δικτύου πληρωμών”. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου στην Γενεύη της Ελβετίας, έδρα του Libra Association θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Μετά από την συνεδρίαση θα υπάρξουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις 1.500 οντότητες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Τέλος, το Facebook έσπευσε να απαντήσει πάνω στο θέμα της αποχώρησης του PayPal και δήλωσε:

Χρειάζεται τόλμη και σθένος για να ξεκινήσεις ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα όπως το Libra – μία ευκαιρία για να φτιάξουμε τα πράγματα και να βελτιώσουμε την οικονομική ένταξη. Φυσικά, το ταξίδι θα είναι μακρύ και δύσκολο. Αυτή η αλλαγή θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρέπει από αυτό να κερδίσουν οι άνθρωποι και όχι τα ιδρύματα. Η δέσμευση για αυτήν την αποστολή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα να γνωρίζουμε από τώρα την έλλειψη δέσμευσης παρά αργότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα