OnePlus: Πατέντα αποκαλύπτει κρυφές κάμερες αλλά όχι με electrochromic glass

10:44 6/2/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Πριν λίγες εβδομάδες, η OnePlus αποκάλυψε το Concept One, ένα smartphone το οποίο παρουσιάζει τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά μοντέλα της η εταιρεία. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Concept One είναι το electrochromic glass το οποίο βοηθά στο κρύψιμο των πίσω καμερών.

Νέα πατέντα για το κρύψιμο των καμερών

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι η εταιρεία

δεν πρόσθεσε εντελώς τυχαία το στρογγυλό module στο OnePlus 7T. Από ότι φαίνεται, η κατασκευάστρια ετοιμάζει κάτι περισσότερο από ένα απλό στρογγυλό πλαστικό module χωρίς λόγο ύπαρξης.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει ένα module καμερών το οποίο διαθέτει ένα περιστρεφόμενο καπάκι που κρύβει τις κάμερες. Στις εικόνες που συνοδεύουν την πατέντα βλέπουμε τέσσερα διαφορετικά design για το συγκεκριμένο module.

Το πρώτο, δείχνει μία τετραπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη, ενώ το δεύτερο παρουσιάζει μία πέμπτη κάμερα τοποθετημένη στο κέντρο του module. Στο τρίτο design βλέπουμε ένα module με τρεις εσωτερικές κάμερες και ενδεχομένως μία τέταρτη ή το LED flash που δε καλύπτεται όταν το καπάκι είναι κλειστό.

Στο τελευταίο design η OnePlus παρουσιάζει μία παράξενη τετραπλή κάμερα με διάταξη 2×2. Επιπλέον, στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπάρχει μία φωτογραφία της μπροστινής όψης του smartphone, το οποίο παρουσιάζεται ως full screen.

Τέλος, στην πατέντα υπάρχουν εικόνες από όλες τις πλευρές του smartphone, στις οποίες δεν βλέπουμε πουθενά κάποιον μηχανισμό για pop-up κάμερα. Οπότε, ίσως η OnePlus σκέφτεται τη χρήση under-display κάμερας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει μερικές προτάσεις για κάποιο μελλοντικό smartphone της εταιρείας. Ωστόσο, θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός των OnePlus 8 έχει ολοκληρωθεί ήδη, οπότε μάλλον πρόκειται για κάποιο smartphone που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα