Mobile Games: Νέο ρεκόρ τον Μάρτιο λόγω καραντίνας

Αναλόγως με την εξάπλωση του κορονοϊού, η κάθε χώρα μπήκε σε διαφορετική περίοδο σε καραντίνα. Όμως, οι περισσότερες χώρες ξεκίνησαν την εφαρμογή της καραντίνας τον Μάρτιο, με τη δική μας να αρχίζει προς τα τέλη εκείνου του μήνα και να τελειώνει στις αρχές Μαΐου.

Επιχειρήσεις έκλεισαν, άλλες δούλεψαν με προσωπικό ασφαλείας και αρκετός κόσμος αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι του και να μην πάει πουθενά. Για να περάσουν, λοιπόν, πιο ευχάριστα τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πολλοί το

έριξαν, όπως είναι γνωστό, στα video games, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.

Το τελευταίο έρχεται από την ετήσια αναφορά, όσον αφορά τα mobile games, που σημείωσαν νέο ρεκόρ τον Μάρτιο, καθώς τα downloads αυξήθηκαν κατά 35%, με τους ανθρώπους, που έμειναν μέσα, να φαίνεται ότι ξόδεψαν αρκετή ώρα στα κινητά τους.

«Το κινητό είναι τώρα ο πρώτος οδηγός της ανάπτυξης για την κατανάλωση των ψηφιακών video games, γίνοντας η προτιμώμενη φόρμα του κόσμου για το gaming», αναφέρει η ετήσια αναφορά.

Μάλιστα, η αναφορά λέει ότι τα mobile games ξεπέρασαν ακόμα και τα παιχνίδια στο PC, αν και το online ήταν πολύ της μόδας, τη στιγμή που τα PC games στο Steam είδαν τους 16,7 εκατομμύρια χρήστες του τετραμήνου Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2019 να αυξάνονται σε 22,5 εκατομμύρια μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τον μήνα Μάρτιο τα συνολικά έξοδα των gamers σε παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ την άνοδο πήραν και οι πωλήσεις του Nintendo Switch, καθώς ήταν παραπάνω από τις διπλάσιες, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα