Microsoft: Νέα κάμερα υψηλής ποιότητας και αισθητήρες με AI αλλάζουν το HoloLens

Techblog.gr

Η Microsoft παρουσίασε το νέο “Project Kinect for Azure” το οποίο είναι ένα σύνολο αισθητήρων με AI δυνατότητες και την αναβαθμισμένη depth camera υψηλής ποιότητας, για την ενσωμάτωσή τους στο επόμενης γενιάς Microsoft HoloLens.

Αυτό το πακέτο των αισθητήρων περιλαμβάνει τον “Time of Flight” αισθητήρα ο οποίος διαθέτει επιμέρους αισθητήρες

σε μικρές διαστάσεις, χρησιμοποιώντας την Azure AI για τη βελτίωση των λειτουργιών που θα πραγματοποιεί. Με αυτόν τον τρόπο η παρακολούθηση και η καταγραφή της κίνησης των χεριών θα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της νέας γενιάς του Microsoft HoloLens.

Οι αισθητήρες θα περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο πιθανό αριθμό pixels, τεχνικές για κατανάλωση χαμηλών ποσών ενέργειας, μεγάλο δυναμικό εύρος που θα επιτρέπει αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση να καταγράφονται καθαρά, βελτιωμένη απόδοση σε έντονη ηλιοφάνεια και υπολογισμό βάθους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπλέον, το επόμενης γενιάς HoloLens θα χρησιμοποιεί το Project Kinect for Azure για τη βελτίωση της λειτουργίας του και την ενσωμάτωσή του στα intelligent cloud και intelligent edge, αποδίδοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Η Microsoft έχει ήδη αναφέρει πως το επόμενο ολογραφικό Processing Unit θα περιέχει AI ικανότητες οι οποίες σε συνδυασμό με το deep learning θα δημιουργούνται νευρωνικά δίκτυα μικρότερου μεγέθους με την ποιότητα να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τους developers να δημιουργούν εργαλεία που θα δίνουν ακόμα περισσότερες λύσεις με τη βοήθεια της AI.

Η demo έκδοση αυτού του συνόλου αισθητήρων και depth camera έδειξαν πως η καταγραφή των αντικειμένων γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αποτυπώνοντας τις κινήσεις μας με μεγαλύτερη ακρίβεια, λιγότερο delay, κάνοντας την αναμονή για το τελικό προϊόν και τις εφαρμογές του, ακόμα μεγαλύτερη και με περισσότερο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα